Comisia tehnică pe probleme de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a aprobat miercuri instituirea de restricţii de circulaţie vineri seara, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a festivităţilor prilejuite de Ziua maghiarilor de pretutindeni.

"La solicitarea UDMR Bihor, în contextul manifestărilor prilejuite cu ocazia zilei de 15 martie – Ziua maghiarilor de pretutindeni, va fi restricţionată circulaţia pe strada Parcul Libertăţii, în intervalul orar 18:30 - 20:00", a transmis Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Măsurile de limitare a circulaţiei din centrul oraşului vor viza şi un tronson al străzii Republicii.

"În intervalul orar 19:30 - 20:30 va fi restricţionată circulaţia pe strada Republicii, între intersecţia cu strada Muzeului şi intersecţia cu strada Braşovului şi Dunărea (lângă magazinul Crişul), pe două benzi, pe sensul de mers dinspre Gara CFR înspre magazinul Crişul", se mai menţionează în comunicat.

Circulaţia autovehiculelor pe aceste două benzi va fi sistată pentru a face loc participanţilor la deja tradiţionala retragere cu torţe, care va avea loc pe traseul Parcul Libertăţii – strada Iosif Vulcan – pietonalul străzii Republicii – Parcul Petőfi. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, la manifestările de 15 martie din acest an şi-au anunţat prezenţa personalităţi ale vieţii politice din România şi Ungaria, printre care preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi ministrul de externe al Ungariei, Szijjartó Péter.

Potrivit reprezentanţilor UDMR Bihor, la evenimentele de vineri sunt aşteptaţi între 3.000 şi 5.000 de participanţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!