Mai mulți elevi din Bihor au dovedit că sunt bine pregătiți și au câștigat premii la olimpiadele naționale din acest an, reluate după pandemia de Covid-19, iar școlile în care învață se mândresc cu rezultatele lor.

La Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, Răzvan Catrișcău, elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte Oradea, a reușit performanța de a lua nota 10 la ambele probe la Istoria Artei. El a obținut, astfel, locul I, dar și singurele note de 10 din țară la această olimpiadă.

De la aceeași școală, au mai câștigat premiul II Robert Pentea (clasa a XII-a), la Arte Textile, și mențiune elevele Iulia Ferenc (clasa a XII-a) și Bereczki Barbara (clasa a IX-a), ambele la Grafică.

La Olimpiada Națională de Limba Rromani, eleva Adelina Beatrice Cordovan (clasa a XI-a), de la Colegiul Național Onisifor Ghibu, a luat locul I, iar eleva Marinela Munteanu (clasa a VIII-a), de la Liceul Tehnologic nr. 1 Dobrești, a luat o mențiune.

O altă performanță a fost atinsă de eleva Claudia Berde (clasa a XI-a), de la Colegiul Economic Partenie Cosma, care a luat premiul II la olimpiada din aria curriculară Tehnologii, domeniul economic, administrativ, comerț. Această olimpiadă se dă din trei module, contabilitate, marketing și administrarea firmei, ceea ce face reușita adolescentei și mai lăudabilă. Ea a fost pregătită de profesorii Marius Paul, Mihaela Petrița și Mihaela Moca.

Așa cum BIHOREANUL a scris, au mai obținut premii I la olimpiade naționale alți doi elevi din Bihor: Alex Topai, de la Colegiul Național Onisifor Ghibu, la Geografie, și Ion Lianu Popa, de la Liceul de Arte, la Interpretare Instrumentală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!