Preotul și regizorul orădean Ciprian Mega a fost criticat vehement de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pentru că a mers la festivalul de film de la Moscova. Bănescu a amintit că, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, artiștii evitau Berlinul, din cauza invaziei declanșate de Adolf Hitler, și a spus că participarea la un festival de film patronat de personaje asociate cu crime în masă „nu e chiar o victorie a bunului-simț”.

Așa cum BIHOREANUL a scris, Mega nu doar că a mers la festivalul de film de la Moscova, ci a avut și o întâlnire cu însuși Vladimir Putin.

„Participarea benevolă, în actualul tragic context, la un festival de film patronat de personaje asociate la nivel internațional cu crime în masă și cu distrugerea unei țări suverane agresate printr-un sângeros 'război sfânt', nu e chiar o victorie a bunului-simț. Nici Berlinul nu era o destinație favorită pe care scriitorii și artiștii străini să o fi ales pentru culegerea vreunui premiu în vremea când Germania lui Hitler invada Polonia și apoi Europa”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Hotnews.ro.

„Cauționarea prin această participare a unui regim dictatorial care proferează grave amenințări și insulte la adresa României și a Europei, o asemenea insolență la adresa poziției publice a Bisericii și a statului român, nu e nici ea o carte de vizită onorabilă pentru un preot și cetățean creștin. Poate nici pentru un regizor”, a adăugat Bănescu.

Preotul Mega este acuzat și că slujește la doi stăpâni. „Domnul regizor Ciprian Mega, în virtutea libertății pe care o prețuiește și o clamează, subînțelege să-și suspende oricând și oricum statutul de cleric. Cu ușurința agățării reverendei în cui sau a îndesării ei într-un bagaj. A pune deasupra preoției pentru care ai optat liber față de orice altă preocupare, pasiune și ambiție personală care o umbresc, poate indica o vocație mult mai viguroasă decât cea preoțească. Una care, ca și aceasta, ar merita mai mult decât jumătăți de măsură. Onestitatea ne împiedică în general să ne dedublăm. Ca și conștiința morală care se opune 'slujirii la doi stăpâni'”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!