Pastorul protestant Vladimir Pustan a avut, vineri, prima reacţie publică după arestarea fiului său, acuzat de procurorii DIICOT Oradea de trafic cu substanţe interzise, într-o predică susținută la o biserică din Statele Unite, unde se află în turneu de evanghelizare.

Vladimir Pustan a predicat, vineri, în Biserica Lumina (Lighthouse Romanian Church) din Washington, iar în finalul cuvântării a făcut referire şi la arestarea fiului său, pe care a descris-o ca fiind "cea mai devastatoare criză de familie". "Abia aştept să mă duc acasă”, a recunoscut în faţa enoriaşilor.

„Acum plătesc”

Pustan şi-a asumat o parte din vină pentru cele întâmplate, mărturisind că în cei 32 ani de când e predicator şi-a neglijat deseori propria familie. „M-am uitat într-o agendă veche şi mi-am văzut programul. Marţi la Piatra Neamţ, miercuri la Târgu Mureş, joi la Oradea, vineri la Arad, sâmbătă din nou la Oradea, iar duminică la Beiuş. N-am ştiut să zic „nu” şi mi-am neglijat familia, de fapt cei mai importanţi oameni pe faţa pământului. Acum plătesc”, a spus Pustan.

Pastorul a recunoscut că, în multe situaţii în care a fost chemat să ajute familii cu probleme, a ţinut predici despre lucruri pe care nu le-a trăit. "Până acum am învăţat ce înseamnă să predici, iar acum şi cum e să înveţi pe pielea ta ceva", a zis Pustan.

El a făcut o referire şi la cartea pe care a publicat-o anul trecut, „Coşmarul lui Dumnezeu – Pilda fiului risipitor”, în care a scris despre experienţa acumulată ca fiu şi ca tată. „Nu m-am gândit că va veni coşmarul atât de repede şi peste mine. Am fost un fiu risipitor, acum sunt un tată de fiu risipitor”, a susţine Pustan, explicând că ceea ce i se întâmplă fiului său „mă doare de mor”. „Am crezut că-s mai tare, dar nu-s”.

„Rugaţi-vă pentru mine”

Ironia sorţii face că, în timp ce Vladimir Pustan jr. e acuzat că a vândut substanţe interzise inclusiv unor adolescenţi, fundaţia Cireşarii, condusă tatăl său a început demersurile pentru construcţia unui centru de dezintoxicare. „Rugaţi-vă pentru mine zilele astea”, a încheiat pastorul, mulţumind pentru miile de mesaje de susţinere pe care le-a primit. „Şi pentru cei care m-aţi înjurat, vreau să vă spun că tot vă iubesc”, a mai spus el.

După cum BIHOREANUL a relatat deja, tânărul de 31 ani a fost arestat, marţi, alături de alţi doi tineri, Ionel Gug, 25 ani, din comuna Finiş, şi Bogdan Sabău, 25 ani, din Beiuş. Cei din urmă sunt anchetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar Pustan jr. e inculpat pentru operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

Măsura a fost dispusă la solicitarea procurorilor DIICOT care, într-un comunicat transmis joi, susţin că "în perioada septembrie 2023 - ianuarie 2024, aceștia ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy și 2MMC) către consumatori din județul Bihor". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!