Primăria Oradea a demolat 12 case ridicate ilegal la ieșirea de pe șosea de centură către Oșorhei, în zona dinsre pasajul peste linia ferată. Locuite de familii de romi, imobilele aveau pereții și acoperișurile improvizate.

Potrivit directorului Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei, Lucian Popa, locul fostelor construcții din strada Ogorului a fost salubrizat săptămâna trecută.

„Amplasamentul este în ampriza coridorului de expropriere a viitoarei șosele ocolitoare a comunei Oșorhei. Au fost demolate 12 construcții, case și anexe, ridicate fără forme legale în strada Ogorului, pentru a face loc implementării proiectului viitoarei centuri a localității Oșorhei”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul Lucian Popa.

Formalitățile pentru demolarea construcțiilor ilegale au fost finalizate de municipalitate la începutul acestui an, locuitorii acestora au fost somați să le părăsească până la 31 martie, iar demolarea efectivă s-a derulat la jumătatea lunii aprilie.

„Eliberarea terenului de moloz a început săptămâna trecută, iar amplasamentul urmează să fie pus la dispoziția Consiliului Județean Bihor pentru viitoarea investiție”, a spus Popa.

Pe de altă parte, municipalitatea mai are de demolat în perioada următoare șase garaje de pe strada Slatinei din zona Sovata și alte cinci construcții similare pe strada George Bernard Shaw din cartierul Rogerius.

Măsura va fi luată pentru implementarea unor proiecte de regenerare urbană care vor implica și amenajarea de noi locuri de parcare pentru locuitorii celor două zone.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!