Grădiniţa 45 şi Creşa 6 „Căsuța veseliei”, situate pe strada Aluminei 100 din Oradea, vor fi reabilitate printr-un proiect european de peste 24 milioane de lei, contractul pentru asigurarea finanțării fiind semnat, după cum au transmis luni reprezentanții Primăriei. 

„S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare a Grădiniței nr. 45 și a Creșei nr. 6, de pe strada Aluminei nr. 100, acesta fiind al patrulea proiect semnat prin Programul Regional Nord Vest 2021 - 2027”, se arată în comunicatul municipalității. 

Proiectul țintește creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în imobilul care găzduiește grădința și creșa. 

„Astfel, se propune ca această clădire să aibă spații moderne, curate și multifuncționale, iar exteriorul degradat să fie curățat și reabilitat. Valoarea totală a investiției este de 24.324.194,22 lei, din care valoarea nerambursabilă este 18.604.941,73 lei. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 luni de la semnarea contractului de lucrări”, se menționează în informare.


sursa imaginii: Primăria Oradea

Proiectul a fost depus spre finanțare de Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 - 2027, componenta privind sprijinirea eficienței energetice în clădirile publice, inclusiv clădiri de patrimoniu.

Acesta este al patrulea contract semnat de municipalitatea orădeană în Programul Regional Nord Vest 2021-2027, după cele pentru Liceul Teoretic German F. Schiller, Școala Gimnazială Juhasz Gyula și Liceul de Arte Oradea

De asemenea, prin PNRR au fost semnate contractele de finanțare pentru reabilitarea a 26 de unități de învățământ în valoare de 78 milioane euro, precum și un proiect de 15 milioane euro pentru dotarea cu materiale didactice, mobilier și echipamente IT a tuturor școlilor, grădinițelor și liceelor din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!