De anul viitor, orădenii vor avea acces în Primărie numai la birourile de relaţii cu publicul. Conducerea municipalităţii a anunţat joi printr-un comunicat de presă că începând din data de 3 ianuarie va fi pus în funcţiune sistemul de acces pe bază de cartelă care blochează accesul vizitatorilor la etajele clădirii.

"Cititoarele de cartele au fost montate pe uşi încă din luna septembrie, dar punerea în funcţiune a sistemului de acces controlat a fost amânată până când toate birourile care au relaţii cu publicul au fost mutate în "piramidă" sau la parterul clădirii", a declarat Mircea Oaie, şeful Serviciului Administrativ din cadrul Primăriei.

Fără vânzători ambulaţi!

Sistemul de acces a fost montat la cererea primarului Ilie Bolojan şi va fi pus în funcţiune pentru a limita liberul acces al vizitatorilor la birourile funcţionarilor. "În condiţiile în care zilnic în Primărie intră cam 1.500 de vizitatori erau pline holurile de comercianţi ambulanţi care umblau din birou în birou ca să vândă haine, curele sau cosmetice, de oameni care veneau după tot felul de donaţii sau bazaconii care nu au nicio legătură cu munca funcţionarilor", a zis Oaie.

Şeful Serviciului Administrativ a mai afirmat că liberul acces al vizitatorilor la birourile funcţionarilor a făcut posibilă inclusiv apariţia furturilor, unii angajaţi ai Primăriei rămânând fără portofel sau telefonul mobil.

Cartelă de acces pe bază de "buletin"

Sistemul de acces controlat a costat 5.000 lei şi a fost dezvoltat pe baza unei investiţii făcute în vremea fostului primar Petru Filip. "Practic nu am făcut decât să adaptăm cititoarele de card şi să comandăm o sută de carduri pentru vizitatori, consilierii locali şi jurnalişti. Angajaţii Primăriei aveau, oricum, cartele cu care se pontau la intrarea şi ieşirea din serviciu", a spus Oaie.

Vizitatorii care doresc să aibă acces la alte birouri decât cele pentru relaţii cu publicul vor putea solicita o cartelă de acces, pe baza cărţii de identitate, de la poliţistul local aflat la ghişeul de relaţii cu publicul amenajat la intrarea în holul principal. Cartela va trebui returnată la încheierea vizitei.

Conform comunicatului Primăriei, această măsură a fost luată pentru a reduce posibilităţile de pierdere sau deteriorare a cartelei de acces de către vizitatori.

Citeşte pe aceaşi temă şi: "Primărie cu lacăt"