Primăria a lansat o campanie de informare prin care sfătuieşte orădenii să îşi achite taxele şi impozitele restante pentru a scăpa de plata penalităţilor.

Amnistia penalităţilor

Consiliul Local a hotărât la începutul săptămânii ştergerea majorărilor de întârziere datorate de orădenii şi firmele care îşi plătesc impozitele până la 30 octombrie şi depun o cerere în acest sens.

Anularea majorărilor de întârziere se doreşte a fi un ajutor acordat contribuabililor pentru a trece mai uşor peste criza economică declanşată de pandemia de COVID-19.

"În următoarele zile, peste 420 de firme şi 3.600 de orădeni vor primi acasă, în poştă, o informare cu privire la faptul că pot beneficia de anularea majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale, impozite şi taxe, şi celor nefiscale, chirii şi concesiuni", a declarat directorul economic al Primăriei Eduard Florea.

Municipalitatea a ales contribuabilii cu restanţe mai mari de 100 lei, în cazul persoanelor fizice, şi 300 lei, în cazul persoanelor juridice.

Plătiţi şi cereţi scutire

Informările trimise cuprind paşii de urmat pentru stingerea penalităţilor şi cererea care trebuie completată pentru aceasta. "Lucrurile sunt simple. Contribuabilul îşi consultă obligaţiile fiscale online, în baza codului numeric personal, şi îşi plăteşte debitul inclusiv cu rămăşiţele din anii anteriori fără partea de dobânzi şi penalităţi", a spus Florea.

Odată stinse obligaţiile fiscale, orădeanul trebuie să informeze municipalitatea cu privire la acest lucru. "În plicurile trimise contribuabililor am introdus şi cererea de ştergere a penalităţilor. Aceasta trebuie completată, depusă la Primărie până la 30 octombrie, colegii verifică stingerea datoriilor, iar penalităţile se şterg automat", a declarat directorul.

Cererea de ştergere a penalităţilor, completată de solicitant, poate fi transmisă prin email pe adresa primărie@oradea.ro, prin Poştă pe adresa Piaţa Unirii 1 sau depusă la ghişeele din Primărie.