Conducerea Primăriei Lugașu de Jos a devenit, cu acte în regulă, afacere de familie. Marțea trecută, Judecătoria Aleșd a oficializat validarea unui mandat de consilier local pentru nimeni alta decât consoarta primarului Sorban Levente, Sorban Orsolya Monika, supleantă pe lista de candidați la alegerile locale din 2020 din partea aceluiași partid din care face parte și edilul, UDMR.

Femeia - pentru care nu demult soțul-primar a tras sfori să fie angajată secretară la școala din comună, deși unitatea de învățământ mai avea deja o secretară, iar asta cu promisiunea că salariul îi va fi plătit de Primărie, nu de Inspectoratul Școlar - își va prelua mandatul cu câteva luni înaintea următoarelor alegeri locale, după încetarea mandatului altui consilier local UDMR, Bucsas Iuliu, retras în octombrie 2022. Retragere care, de altfel, nu a mirat pe nimeni, căci Sorban l-a pus administrator la două dintre firmele Primăriei, Crisius Cons SRL și Constructorul Lugașu de Jos SRL.

În ce privește noua situație, deși pare ditamai conflictul de interese, în condițiile în care un consilier local aprobă sau respinge propunerile primarului, aceasta nu este sancționată de nicio lege, din simplul motiv că atât edilul, cât candidații de pe lista UDMR la Consiliul Local au fost votați de cetățeni. Prin urmare, familia Sorban va hotărî prezentul și viitorul comunei și acasă, și la Primărie...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!