Primarul Oradiei, Florin Birta, a dispus montarea unui sistem automatizat de control al consumului de energie termică în Primăria Oradea, pentru reducerea facturii de încălzire a palatului administrativ.

„În cursul lunii decembrie, am montat în punctul termic care deserveşte clădirea Primăriei un sistem de control al consumului care, după ora 16, reduce (n.r. - automat) temperatura din clădire”, a declarat primarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

Potrivit edilului, peste noapte, în weekend şi în timpul zilelor libere, temperatura din palatul administrativ este redusă de la 21 la 19 grade Celsius. „Prin reducerea temperaturii, estimăm scăderea facturii de încălzire cu circa 10-15%. O imagine mai clară vom avea la sfârşitul sezonului rece, când vom putea face comparaţia între facturile din cele două ierni", a spus Birta.

Sistemul automatizat de control al consumului de agent termic din clădirea Primăriei a costat 10.000 lei. „Investiţia se va amortiza destul de repede, iar asta fără a ţine în frig angajaţii Primăriei. După-amiaza, după ora 16, temperatura din clădire este redusă la 19 grade, după care, a doua zi, dimineaţa, în jurul orei 6 aceasta este ridicată din nou la 21 grade. Până când încep funcţionarii lucrul, în birouri este deja cald", a declarat directorul administrativ al Primăriei, Mircea Oaie.

Sisteme similare de monitorizare a consumului de energie termică, în vederea realizării de economii, au fost implementate şi în şcolile orădene.

Primarul Florin Birta a cerut în toamna anului trecut reducerea cu 15% a facturii de încălzire, având în vedere explozia preţurilor la energie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!