Primarul comunei Popeşti, Dorin Curtean, recent reales în al treilea mandat, a fost diagnosticat ca fiind infectat cu Covid-19 înainte de a fi vrut să plece în concediu de odihnă. Edilul, care precizează că este asimptomatic şi se simte bine, dar s-a izolat după ce a aflat rezultatul testării, recunoaşte că nu a purtat masca de protecţie când a oficiat cununii.

„Am vrut să plecăm în concediu, aşa că ieri ne-am testat şi azi am aflat că eu sunt pozitiv, cu Covid, soţia nu. M-am izolat pentru 14 zile imediat ce am aflat rezultatul testării, în dimineaţa asta”, a declarat BIHOREANULUI primarul Dorin Curtean.

Potrivit imaginilor disponibile, edilul a oficiat mai multe cununii civile fără ca în timpul ceremoniilor să poarte mască de protecţie, dar se scuză cu faptul că ofiţerul de stare civilă i-ar fi spus că nu este obligatoriu. „Ofiţerul de stare civilă mi-a spus că nu era obligatoriu să poarte masca persoana care oficiază cununia şi mirii. Eu n-am purtat, că îmi era mai uşor să vorbesc fără ea. În rest, am purtat-o”, afirmă Curtean.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile închise, încă de la începutul stării de alertă, adică din 15 mai.

La această oră, Direcţia de Sănătate Publică Bihor desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele cu care edilul din Popeşti a fost în contact direct. Potrivit definiţiei medicale în vigoare, este vorba despre persoanele care au petrecut împreună cu persoana confirmată cu Covid mai mult de 15 minute în spaţii închise, la distanţă mai mică de un metru şi fără a purta mască de protecţie.