Primarul de Sânmartin Cristian Laza, preşedintele organziaţiei PSD locale care l-a promovat pe Ciprian Anta, îi cere acestuia să demisoneze din Consiliul Judeţean Bihor, după ce a acţionat împotriva deciziei propriului partid, votând exproprierile propuse de Ilie Bolojan pentru realizarea inelului metropolitan.

"Nu sunt adeptul blocajelor, dar deciziile de partid se respectă!", spune Laza, care nu s-ar opune nici ideii ca "dizidenţii" să fie excluşi din PSD.

"Trebuie să respectăm deciziile partidului"

Cristian Laza a declarat BIHOREANULUI că PSD nu se opune proiectului inelului metropolitan, dar doreşte ca acesta să fie realizat în baza "celei mai bune soluţii".

"Orice proiect este binevenit, dar trebuie să avem dialog şi să ajungem la cele mai bune soluţii. Nu dorim să blocăm proiectele, dimpotrivă, sprijinim dezvoltarea. Şi cu acest inel se puteau găsi însă soluţii mai bune, iar dacă decizia partidului a fost să obţinem soluţii mai bune, Ciprian Anta trebuia să o respecte", consideră şeful PSD Sânmartin.

"Nici mie nu mi-ar conveni să îmi fie blocate proiectele în Consiliu, doar că aici a fost o decizie a partidului, şi cred că trebuie să respectăm rigorile şi deciziile partidului, bune, rele. Pe listele acestui partid am ajuns în aceste funcţii. Prin urmare, i-am cerut domnului Anta să îşi dea demisia din Consiliul Judeţean, el fiind membru al organizaţiei PSD Sânmartin şi propunere a acestei organizaţii pe lista de consilieri judeţeni", a mai spus Laza.

În ce o priveşte pe Ioana Bara, Cristian Laza a precizat că aceasta nu este membră a PSD Sânmartin, ci a organizaţiei din Beiuş, dar s-ar aştepta ca şi aceasta să părăsească CJ Bihor. "Cred că organizaţia din care doamna Bara face parte ar trebui să facă acelaşi lucru, să îi ceară demisia".

Cât despre o eventuală excludere din partid a celor doi consilieri judeţeni care nu au respectat lina partidului, Laza spune că ea "trebuie analizată de fiecare organizaţie în parte", precizând că "nu cred că ar fi o soluţie inoportună".

Şi-au asumat riscul

Consilierii judeţeni Ciprian Anta şi Ioana Bara au votat, joi, alături de reprezentanţii PNL din CJ Bihor, aprobarea declanşării procedurii de expropiere pentru terenurile ce urmează să fie afectate de traseul viitoarei şosele, în ciuda deciziei politice a Biroului Permanent Judeţean al PSD Bihor, conform căreia niciun consilier al acestui partid nu avea voie să voteze în favoarea proiectului.

De altfel, ambii consilieri – atât Anta, cât şi Bara – au declarat BIHOREANULUI că îşi asumă riscul excluderii, însă au dat întâietate nu politicii de partid, ci interesului public, în condiţiile în care inelul rutier metropolitan este şi în favoarea locuitorilor comunei Sânmartin.

De asemenea, cei doi au subliniat că, în timp ce reprezentanţii PSD Bihor se opun inelului rutier metropolitan şi centurii Aleşd, au votat în bloc exproprierile pentru centura Beiuş, ceea ce denotă o "incoerenţă" decizională şi de comportament.