O dublă tragedie a avut loc marți seară în fața bisericii ortodoxe din Gepiu, unde două septuagenare - una în vârstă de 77 de ani, alta de 73 de ani - au fost lovite din plin de un șofer care a pretins că nu le-a văzut când traversau strada pe o trecere de pietoni.

Primarul localității, Ioan Purge, rudă cu una dintre victime, susține că zona respectivă este bine luminată.

„S-a întâmplat pe trecerea de pietoni din fața bisericii, pe unde se traversează și când vii de la capelă. Este luminată foarte bine zona, ca toate drumurile de la noi. Nu există comună mai luminată ca a noastră, puteți veni în orice seară să vă convingeți”, a declarat edilul marți pentru BIHOREANUL. Totodată, a spus Purge, lângă trecerea de pietoni există și o lampă intermitentă, care avertizează șoferii.

Totuși, șoferul mașinii Skoda, un bărbat din Salonta în vârstă de 70 de ani, a pretins că nu le-a văzut pe cele două femei pe care le-a lovit din plin.

„Este clar că le-a lovit pe trecere, uneia i-a rămas căciula acolo, la un metru de trecerea de pietoni, alteia baticul. Dar impactul a fost atât de mare, că pe una a aruncat-o la 20 de metri distanță. Mașina s-a oprit la 23 de metri, n-a fost nicio urmă de frânare”, a mai spus primarul.

El însuși era în apropierea locului accidentului, pentru că, la fel ca victimele, participase la o slujbă de priveghi ținută la capela de lângă biserică. „La finalul priveghiului, le-am salutat, sărut-mâna, sărut-mâna, ele au pornit spre casă, apoi în nici 2 minute am auzit «Poc!» și mi-a zis cineva că a fost accident”, a precizat Purge.

În zonă există o cameră de supraveghere, care însă nu a surprins impactul, fiind îndreptată în altă direcție.

O coincidență sinistră a făcut ca și șoferul vinovat de accident să fi fost tot într-o deplasare funestă. Bărbatul venea de la o înmormântare ținută în Ungaria și avea cu el în mașină o femeie de 84 de ani, care din cauza accidentului a suferit un atac de panică.

Potrivit Poliției Bihor, în acest caz se fac cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!