Primăvara mult aşteptată va aduce şi alte "cadouri" decât cele obişnuite... După ce deja în luna februarie agenda locală a fost îmbogăţită cu numeroase evenimente, cea din luna martie se anunţă şi mai tentantă, căci la Oradea vor sosi multe vedete, inclusiv unele cu care fanii orădeni nu s-au întâlnit de ani buni. 

BIHOREANUL vă spune cum puteţi sărbători, pe ritmuri antrenante, sosirea primăverii.

O călătorie cu Taxi 

"Aşteptăm cu mare emoţie reîntâlnirea cu voi şi ne bucurăm că putem fi acolo. Vom cânta cântecele noastre din perioada 1991-2022 şi cântece de pe albumul «Senzitiv»", transmite Direcţia 5, care va urca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor pe 6 martie, de la ora 19.30, biletele fiind puse în vânzare la preţuri de 140 şi 120 lei în funcţie de locul în sală (iabilet.ro).

Rockerii din formaţia Luna Amară vor susţine şi ei un concert la Oradea, programat pe 8 martie, la pub-ul Lokal din centrul oraşului, în cadrul turneului "Asfalt (20 ani)". Biletele se pot cumpăra de pe platforma de ticketing menţionată mai sus, cu 50 lei. 

Formaţia Taxi vine la Oradea cu un concert la Noo’vo Resto Lounge, pe 9 martie. "Cu hituri memorabile precum «Criogenia salvează România» sau «Jumătatea mea», Taxi te va purta într-o călătorie muzicală în timp, aducându-ţi aminte de momentele pline de energie şi inovaţie", spun gazdele, preţul unui bilet fiind de 100 lei. Rezervările se fac la numărul 0750-432.211.

Melodii în buchet 

Compozitorul şi dirijorul Andrei Tudor va conduce, pe 11 martie, un concert dat pe scena Teatrului Regina Maria şi intitulat "De dragul tău". "Îmi doresc să vin pe scenă cu un buchet de piese aflate sub semnul iubirii, ce împleteşte armonios şi echilibrat dragostea pentru frumos şi dragostea pentru muzică împreună cu un sentiment înălţător ce leagă destine", spune dirijorul. 

Vor interpreta Irina Baianţ, Ovidiu Lazăr, Roxana Mureşan, Natalia Bendre, Rebeca Moje, Christina Pantea şi Emi Ocos Band. Biletele se vând online la preţuri între 90 şi 250 lei (iabilet.ro). 

"Mă iubeşte femeile"

Formaţia maramureşeană Dirty Shirt revine la Oradea pe 15 martie, când Rini şi gaşca vor urca pe scena de la Casa Tineretului, cu piese ca "Săracă inima me", "Geamparalele", "Pălinca", dar şi cu o trupă invitată: Helenine Oci din Slovacia. Biletele se vând cu 60 şi 70 lei pe ambilet.ro. 

(foto: Facebook / Dirty Shirt)

"Mă iubeşte femeile" cântă cu convingere Mihai Mărgineanu, artist aşteptat să aducă şi alte piese cunoscute, ca "Zariţa Zanga", "Gore din Chitila" şi "Jeana", pe 16 martie, la Noo’vo Resto Lounge, biletele fiind puse în vânzare la preţul de 150 lei (rezervări la 0750-432.211).

În aceeaşi seară, la Casa Tineretului, vor cânta rockerii de la Cargo, iar evenimentul va avea şi un invitat special: Kalapács József, fondatorul formaţiei maghiare de metal Pokolgép. Biletele se vând pe iabilet.ro cu 130 lei. 

Într-un cu totul alt registru muzical, Fuego se întoarce şi el la Oradea, cu un concert intitulat "Primăvara din sufletul meu", programat pe 20 martie la CCS, preţul biletelor fiind de 100 şi 130 lei (proticket.ro). 

Viaţă bună... 

Trupa La Familia - care a lansat piese ca "Foame de bani", "Tupeu de borfaş" sau "Viaţă bună" - porneşte într-un turneu naţional, primul din ultimii 20 de ani, pentru promovarea noului album "Foarte". În cadrul periplului prin ţară, Sişu şi Puya vor opri şi la Oradea, pentru un rar concert pe scena locală, anunţat pentru 23 martie, la Casa Tineretului, iar biletele se vând în regim "early bird" la preţul de 50 lei (entertix.ro). 

"În toamna anului 2003 se lucra intens la un turneu naţional de promovare a albumului «Punct şi de la capăt», un album legendar care fusese destinat să facă istorie chiar şi fără abrupta arestare a lui Sişu din luna octombrie a acelui an. Dar tăvălugul de evenimente care a urmat imediat sau ulterior în aceşti 20 de ani şi traseul fenomenal al vieţii celor doi membri ai trupei au dus la o perpetuă amânare a acelui turneu, până în punctul în care acest proiect părea destinat să nu se mai întâmple", spun organizatorii, promiţând show-uri memorabile în turneul La Familia. 

Jos cenzura! 

Una dintre primele trupe de hip-hop din România, Paraziţii, care a fost fondată în 1994 de Cheloo, Ombladon şi Freakadadisk, programează un concert pe 30 martie, de la ora 21, la Arena Antonio Alexe. De-a lungul anilor, cunoscuta trupă şi-a câştigat fani din mai multe generaţii prin versurile dure inspirate deseori din problemele reale ale societăţii, dar şi prin lupta pe care a dus-o împotriva cenzurii. 

Pe aceeaşi scenă vor urca, în acea seară, Macanache şi trupa bihoreană Bazooka, formată din Echo (Vlad Milea) şi Satana (Codrin Bradea). Biletele se vând pe livetickets.ro, la preţul de 150 lei, iar evenimentul se va încheia cu un after-party cu DJ Lexi. Pregătiţi de show? 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!