Procesul în care Victor Micula e acuzat că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne şi a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist a început, joi, cu o amânare. Unul dintre cei patru agenţi de Poliţie judecaţi alături de milionar a solicitat răgaz pentru pregătirea apărării.

Stabilită pentru ora 12, prima şedinţă de dezbateri s-a terminat în câteva minute.

În sala de judecată au fost prezenţi doar trei dintre avocaţii milionarului - Bogdan Bodea, Răzvan Doseanu şi George Zlati - şi doi dintre cei patru poliţişti judecaţi alături de Micula - Claudiu Rengle şi Alin Claudiu Zanca.

Nici Victor Micula şi nici ceilalţi doi poliţişti - Ovidiu Iovian Vaida şi Camelia Erdei - nu s-au prezentat, femeia fiind de fapt şi  „vinovată” şi pentru suspendarea temporară a dezbaterilor, căci a înaintat instanţei o cerere de amânare pentru pregătirea apărării, solicitare care a şi fost admisă de judecătoarea Veronica Ioniţă.

Termenul acordat a fost mai mult decât generos, următoarea şedinţă fiind stabilită pentru data de 8 decembrie.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, procesul care se află pe rolul Tribunalului Bihor a fost pornit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care l-a inculpat pe Victor Micula pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de calităţi oficiale.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată patru poliţişti, toţi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. Ovidiu Iovian Vaida este acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, Claudiu Rengle, în prezent pensionar, este acuzat de abuz în serviciu, Camelia Erdei - căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic -, e acuzată de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic, iar Alin Claudiu Zanca este judecat pentru complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu. 

Dosarul, deschis în 2018, printr-o sesizare din oficiu, de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, priveşte mai multe incidente care îl au ca protagonist pe Micula jr. şi cei patru poliţişti.

Potrivit procurorilor, agentului Ovidiu Vaida i se impută că în noaptea de 16/17 noiembrie 2018 l-a luat pe Victor Micula într-o acţiune de prindere în flagrant a unui interlop bănuit că a urcat drogat la volan.

Camelia Erdei este acuzată că i-a dat informaţii, dar şi că l-a lăsat să acceseze persona baza de date a MAI, în timp ce Alin Zanca şi Claudiu Rengle sunt acuzaţi că au abuzat de funcţii şi l-au "iertat" de o amendă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!