Profesoara de limba română Mirela Tanc, care predă la Școala Gimnazială Oltea Doamna din Oradea, a fost premiată pentru activitatea ei într-o ceremonie organizată la Parlamentul britanic.

Tanc, renumită pentru că folosește metode inovatoare de predare, a fost laureată de către World Book of Records, o organizație din Marea Britanie care certifică merite deosebite în diferite domenii.

„În urmă cu o lună, pe 18 iulie, am avut onoarea de a fi laureată în Parlamentul britanic de către Joy Morrissey și Virendra Sharma, parlamentari britanici, și inclusă în World Book of Records (Cartea mondială a recordurilor, în traducere) pentru realizările mele ca educator”, a declarat Mirela Tanc.

Motivele pentru care Mirela Tanc a fost laureată sunt mai multe: a organizat evenimente, acțiuni, campanii și cursuri online în întreaga lume, inclusiv în perioada pandemiei, a ajutat mii de educatori din lumea întreagă prin cursul ei „Noul normal”, prin care i-a făcut să își schimbe mentalitatea și felul de a preda, adaptându-se la realitățile mereu în schimbare și este tot timpul în căutarea alternativelor educaționale și a metodelor inovatoare de predare.

„Am fost încântată să intru în locul unde regi și membri ai Camerei Lorzilor și Camerei Comunelor decid soarta lumii. Ca de obicei, am dus o bucată din școala mea și din Oradea acolo, oferind două tablouri create de talentatul meu elev Luca Fofiu și albumele cu Palatele orădene, pe care le-am oferit gazdelor distinse în sala Churchill”, a spus Tanc. Luca Fofiu va fi elev în clasa a VII-a C, la Școala Oltea Doamna, și special pentru această ceremonie a pictat două tablouri.

Profesoara a fost numită de gigantul IT Microsoft cea mai eficientă profesoară din Europa Centrală și de Est, a fost cuprinsă pe lista scurtă a celor mai inovativi profesori din lume și finalistă la „Oscarul” dascălilor (Top 50 Global Teacher Prize).

De asemenea, în 2021, ea a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler.

Profesoara are preocupări didactice și în vacanță. Peste o săptămână, Mirela Tanc va relua un curs de recapitulare pe care îl organizează special pentru elevii care vor începe clasa a V-a în toamnă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!