După o vreme îndelungată în care programul Casa Verde a fost suspendat, Ministerul Mediului a anunțat marți că peste 9.500 de români înscriși pot începe instalarea panourilor fotovoltaice.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat prima listă cu dosare acceptate, cu 9.566 de persoane fizice înscrise și aprobate în program. Cei care s-au înscris în Casa Verde pot astfel să verifice dacă se numără printre primii români acceptați la finanțare.

Lista dosarelor acceptate în Casa Verde este publicată pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea „Casa Verde”, aferentă proiectului. În termen de 12 luni de la publicarea listei, persoanele acceptate în program au termen să implementeze proiectul.

AFM asigură fiecărei persoane acceptate în program o finanțare de până la 20.000 de lei, bani care trebuie să reprezinte cel mult 90% din suma totală a investiției în panouri fotovoltaice. Programul Casa Verde Fotovoltaice - ediția 2024 a avut un buget record de 2 miliarde de lei pentru persoane fizice.

Programul Casa Verde trebuia să demareze de mult, însă luni bune a fost suspendat, după ce o firmă din Oradea, DHElectric System SRL, a cerut și a obținut în instanță acordul pentru blocarea lui, acuzând că a fost eliminată pe nedrept din rândul firmelor autorizate să monteze panourile.

În primă instanță, firma orădeană a câștigat procesul, dar pentru că soluționarea lui definitivă ar fi durat mult timp, Ministerul Mediului a negociat cu compania reluarea procedurii de selecție a instalatorilor, cu condiția să renunțe la proces, ceea ce s-a și întâmplat. Procedura de selecție a fost reluată și finalizată, iar acum DHElectric System SRL se numără printre firmele autorizate să lucreze în programul Casa Verde.

Vezi mai jos lista primilor români care primesc finanțare în Casa Verde:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!