De câte ori PNL-ul își belește liderul, apare în discuție pentru conducerea partidului numele lui Ilie Bolojan. Numai că, deocamdată, orice schimbare la PNL este un regres ce va duce la dispariția formațiunii politice.

Când l-au lichidat pe expiratul Ludovic Orban, nu Bolojan a preluat frâiele partidului, ci netotul acela de Florin Cîțu. Când lui Cîțu i-a venit sorocul, nu Ilie a fost uns primul dintre liberali, ci nefericitul Nicolae Ciucă.

Apropo, doamnă Emilia Șercan, nu vă mai legați de plagiatul domnului general, pentru că nea Nicu, la cât de jalnic vorbește, are probleme nu cu doctoratul, ci cu bacalaureatul! Nu știu câte războaie o fi câștigat domnul premier, dar e evident că a pierdut bătălia cu limba română.

Bolojan e bun în campania electorală să-ți faci poze cu el, un fel de „garantat Ilie de la PNL”, după care e uitat de partid. Și nici nu se putea altfel, pentru că Bolojan este imaginea idealizată a unui partid care, la ora actuală, nu mai există.

Derbedeii politici de la București se dau urmașii Brătienilor, dar nu sunt decât niște hoți, care alături de frații lor pesediști prăduiesc bugetul țării. Cum să mai aibă liberalii mari oameni de stat, când șeful lor, inutilul și deja toxicul Klaus Iohannis, e mai degrabă un om de stat degeaba?

Cum să-l aduci pe Bolojan la București, dacă „nebunul” a dat afară jumătate dintre bugetarii de la Consiliul Județean Bihor? Vreți să lichideze jumătate din bugetarii României, pentru ca întregul bordel politic de la București să rămână fără sinecuri? De aceea, probabil că la viitoarele alegeri, lui Bolojan i se va oferi un post de europarlamentar. Cu cât mai departe de țară, cu atât mai bine...

Practic, la ora asta, proiectul politic Bolojan e mort și îngropat. Soluții există, însă, pentru că peste tot în Europa partidele vechi sunt aruncate peste bord de niște partide noi, capabile să bulverseze vechiul establishment. O nouă construcție politică, cu liberali neatinși de putregaiul dâmbovițean, alături de un Cătălin Drulă (dar doar dacă acesta reușește să salveze Uniunea Salvați România de infantilii proveniți din ONG-uri), ar putea în scurt timp să măture infractorii care-și fac mendrele sub numele lui Brătianu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!