Proiectul stadionului din strada Făgărașului a declanșat un val de procese între municipalitate și dezvoltatorul imobiliar Selina.

Complex sportiv în loc de blocuri...

Pentru cei care nu știu Primăria a preluat anul trecut de la Consiliul Județean Bihor parte din terenul aferent viitorului complex sportiv iar pentru diferență a expropriat o suprafață 20.000 de metri pătrați aparținând firmei Selina.

Reunit joi în ședință ordinară, Consiliul Local a modificat la cererea municipalității Planul Urbanistic al Zonei în sensul înlocuirii din planuri a ansamblului de blocuri dorit de investitorul imobiliar cu viitorul complex sportiv dorit de municipalitate.

„Amplasamentul pe care îl abrogăm se referă la terenurile transferate de la Consiliul Județean Bihor la PMO pentru noul stadion. Într-o ședința precedentă am expropriat 20.000 metri pătrați. Pasul următor este să anulăm acest PUZ pentru a face posibilă construirea stadionului”, a declarat primarul Florin Birta, joi, în cadrul unei conferințe de presă care a precedat ședința în plen.

Trei procese cu Selina

Potrivit primarului intenția municipalității de a pune în cel mai scurt timp amplasamentul eliberat de sarcini la dispoziția Companiei Naționale de Investiții pentru finanțarea complexului sportiv se lovește de opoziția dezvoltatorului imobiliar.

„Avem trei procese în paralel. Firma Selina a atacat în instanță hotărârea prin care Consiliul Județean Bihor a transferat la Primăria Oradea terenul pentru stadion. Firma a pierdut în primă instanță și a declarat recurs. La fel, Selina a contestat în instanță declanșarea procedurii de expropriere a suprafeței de 20.000 metri pătrați. În acest caz a câștigat și suntem în recurs. În plus, Selina a atacat în instanță Hotărârea de Consiliu Local de anul trecut prin care a declanșam interesul public pentru construcția arenei sportive pe acel amplasament. Instanța a respins această solicitare”, a explicat Birta.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local adoptată joi Planul Urbanistic al Zonei va rămâne nemodificat pentru porțiunea din zona străzii Calea Aradului unde investitorul va continua construcția de blocuri.