Proprietarii celor 117 garaje pentru care municipalitatea orădeană a dispus dezafectarea în primăvara acestui an mai au trei zile să le demoleze.

Au rămas garajele "nucleului dur"

Potrivit unui comunicat al Primăriei, în urma verificărilor făcute în teren "s-a constatat că nu toţi utilizatorii s-au conformat notificărilor primite".

Șeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa, a declarat joi pentru BIHOREANUL că peste 70% dintre deţinătorii construcţiilor au dat curs somaţiei primite.

"Cea mai mare parte dintre proprietari, probabil peste 70%, şi-au demolat garajele. Există întotdeauna un nucleu dur, de circa 20% dintre cei somaţi, care refuză să se conformeze", a declarat Popa.

Conform comunicatului municipalităţii, garajele rămase în picioare vor fi demolate din dispoziţia primarului Florin Birta. Bunurile care vor fi găsite în interior vor fi considerate abandonate şi duse la groapa de gunoi sau valorificate, după caz.

"Pentru asigurarea amplasamentelor necesare realizării lucrărilor de reparaţii la accesurile dintre blocuri şi pentru amenajarea de spaţii de parcare, după data de 5 iunie, se vor emite, acolo unde va fi cazul, acte administrative, respectiv Dispoziţii ale primarului pentru desfiinţarea acestor edificate", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Pe două garaje încap trei parcări

După cum BIHOREANUL a mai scris municipalitatea a cerut dezafectarea garajelor din zonele aglomerate din oraş precum străzile Aluminei, unde vor fi desfiinţate 47 de garaje, Ştefan cel Mare nr. 2-4 (30), Republicii nr. 51 (20), General Magheru nr. 10 (14) şi Petru Rareş (6).

Acţiunea, iniţiată în baza Hotărârii de Consiliu Local 316 din 2021, vizează asigurarea amplasamentelor necesare pentru reabilitarea spaţiilor dintre blocuri şi amenajarea de locuri de parcare pentru toţi riveranii.

Măsura a fost luată având în vedere criza parcărilor şi faptul că pe amplasamentul a două garaje pot fi amenajate, în medie, trei locuri de parcare.