Câţiva orădeni, printre care şi adolescenţi, au ieşit, joi seara, la un protest în centrul oraşului, în Piaţa Unirii, condamnând astfel invazia sângeroasă a Rusiei în Ucraina.

În jurul orei 18.15, mai puţin de zece persoane s-au adunat lângă statuia Regelui Ferdinand şi afişează pancarte cu steagurile României, Uniunii Europene şi NATO, precum şi pancarte cu mesajul "Stop Putin! Stop war!", adică "Opriţi-l pe Putin! Opriţi războiul!". 

Protestul este organizat de asociaţia "Oradea Civică", ai cărei reprezentanţi spun că-i aşteaptă şi pe alţi orădeni să li se alăture.

"Ca europeni şi cetăţeni ai unei ţări membre NATO suntem solidari cu poporul ucrainean şi cu cetăţenii Republicii Moldova ameninţaţi de agresiunea tiranului de la Kremlin", au transmis organizatorii, prin vocea ecologistului Orlando Balaş, în evenimentul creat pe reţeaua Facebook pentru a anunţa manifestarea. 

De asemenea, protestatarii au dus cu ei steagul Statelor Unite ale Americii, cel al Uniunii Europene, precum şi cel al Ucrainei.

În jurul orei 18.30, încă o mână de orădeni s-au alăturat protestului, astfel că în Piaţa Unirii se aflau 14 persoane care îşi arătau nemulţumirea faţă de asaltul militar asupra Ucrainei. 

UPDATE:

La protestul din centrul Oradiei au ajuns şi două tinere ucrainence care locuiesc în oraşul de pe Crişul Repede, Yuliana şi Yelyzaveta, care la rândul lor au condamnat războiul. "Este incredibil cum un singur om (n.r. - Putin) poate să ia decizii pentru întreaga lume", a comentat una dintre tinere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!