Un grup de aproximativ 30 de angajați ai Casei Județene de Pensii Bihor din Oradea au întrerupt joi dimineața munca pentru aproximativ 30 de minute, timp în care au ieșit în fața sediului instituției pentru un protest tăcut, cu pancarte. 

Singura revendicare, potrivit participanților la protest, este egalizarea salariilor de la nivelul caselor județene de pensii cu cele plătite la nivel central angajaților Casei naționale, din București.

Oamenii spun că solicitarea lor este legitimă în contextul în care, în urmă cu câteva luni, aceeași cerere au avut-o și angajații Administrației județene a Finanțelor Publice, care au cerut egalizarea salariilor lor cu cele de la nivelul ANAF, iar revendicarea le-a fost satisfăcută. 

Directorul Casei Județene de Pensii, Laurențiu Țenț, a afirmat pentru BIHOREANUL că activitatea cu publicul a instituției nu a fost afectată de acțiunea salariaților, la care în mod surprinzător nu s-au raliat și membrii sindicatului.

Joi dimineața au organizat proteste similare angajații mai multor case județene de pensii din țară, cum sunt cele din Alba, Maramureș, Vrancea, Dolj etc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!