Cea de-a treia ediție a campaniei „Provocarea lui Andrei - Donează o carte”, realizată la inițiativa unui elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea, a ajuns la final, după ce aproape 600 de cărți au fost donate bibliotecii școlii din Lugșu de Jos.

Andrei Popovici (13 ani), inițiatorul proiectului, și-a îndemnat colegii și prietenii să adune cărți deja citite și pe care nu le mai folosesc pentru a fi donate bibliotecilor din mediul rural, care nu au fond de carte bogat.

Chiar de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, adolescentul s-a dus alături de părinţii lui la Şcoala Gimnazială "Ovidiu Drimba" din Lugaşu de Jos, unde a fost întâmpinat de elevi şi de directoarea şcolii.

Cu ajutorul colegilor lui şi al elevilor de la alte şcoli din Oradea, Andrei a oferit aproape 600 de cărţi bibliotecii şcolii din Lugaş. „Doresc să transmit mulţumiri călduroase şcolilor partenere, în special Şcolii Gimnaziale „Dacia”, domnului director Alin Novac Iuhas pentru susţinerea acordată, doamnei diriginte Lavinia Raţiu, colegilor de şcoală şi, bineînţeles, părinţilor mei, care mereu m-au încurajat şi sprijinit" a transmis Andrei printr-un comunicat de presă.

În urma celor trei ediţii ale campaniei demarate în 2021, 2.400 de volume şi-au găsit locul pe rafturile a patru biblioteci ale şcolilor bihorene din mediul rural.

Pe de altă parte, Andrei şi-a lansat prima lui carte, un volum de aventură, ce-i are ca protagoniști pe Agrafă şi Creion, doi detectivi agili, preocupaţi să pună capăt fărădelegilor din lumea rechizitelor. 

În trecut, adolescentul a mai iniţiat un program civic, prin care a început să-şi amenajeze o mini-grădină de legume în faţa blocului, îndemnându-şi şi colegii de clasă şi de şcoală să facă la fel, pentru a nu irosi zone verzi importante din oraş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!