Vicepreședintele PSD Bihor Florian Sîrca a anunțat că strânge rândurile în Oradea, împotriva abuzurilor Primăriei. În ultima săptămână, peste 3.500 de orădeni au găsit în cutia poștală o informare de la PSD Bihor că societatea de avocatură Ursuța și Asociații le oferă sprijin gratuit, pentru o acțiune colectivă în instanță a celor pe care municipalitatea le-a supraimpozitat terenurile pe care au construcții.

Potrivit unui comunicat transmis joi de liderul PSD Bihor, orădenii care locuiesc în zona fiscală C au primit în cutiile poștale inclusiv mandatul de reprezentare pe care trebuie să-l completeze, pentru a face parte din procesul colectiv, dacă au fost în situația în care, în acest an, Primăria le-a reîncadrat terenul pe care au edificată o construcție din categoriile „curți construcții”, „arabil”, „livadă, vie”, în „teren cu construcții”.

O supraimpozitare similară s-a introdus, prin HCL 896/2020 pentru orădenii din zonele fiscale A și B, hotărâre care a fost anulată de instanță. A rămas însă în vigoare o hotărâre de anul trecut, 902/2021, care prevedea reîncadrări similare pentru terenurile din zona fiscală C.

PSD a depus plângeri prealabile privind HCL 920 la Prefectură și la Primărie, dar au fost respinse. Drept urmare, social-democrații constată că „a face opoziție prin dialog, alternative, soluții ori dezbatere este un drept specific unor alte zone ale țării, nicidecum orașului aflat sub dominația despotică a administrației peneliste”.

Totodată, mașina de vot PNL din Consiliul Local a respins și propunerea PSD de îndreptare a abuzului cauzat de HCL 896/2020 pentru cetățenii care n-au făcut parte din procesul care a dus la anularea hotărârii. Social-democrații anunță, astfel, că vor promova „acțiuni în despăgubire pentru cei prejudiciați, precum și o acțiune prin care vom obliga Consiliul Local să voteze în conformitate cu prevederile Constituției și ale Codului Fiscal”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!