Consilierul local Liviu Sabău Popa a pus tunurile pe conducerea municipalităţii orădene joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PSD Bihor.

Mafia şi Primăria

PSD-istul a luat poziţie după ce Consiliul Local Oradea a respins, luni, propunerea sa de înfiinţare de pieţe volante, cu votul exclusiv al liberalilor.

"Mafia din pieţe este un aliat al Primăriei Oradea", a spus Liviu Sabău Popa. Consilierul şi-a explicat afirmaţia prin faptul că "un vot împotriva pieţelor volante este un sprijin pentru mafia pieţelor".

Social-democratul a susținut că pieţele volante în care orădenii să îşi poată cumpăra produse direct de la producător ar constitui o concurenţă pentru samsarii din pieţe, care cumpără legumele şi fructele de la fermieri pentru a le revinde mai scump în pieţe către aceeaşi populaţie.

ADP nu vrea concurenţă

Liviu Sabău Popa a arătat că, în susţinerea de motive care a stat la baza respingerii proiectului, însăşi Administraţia Domeniului Public, care administrează pieţele Oradiei, s-a declarat împotriva înfiinţării pieţelor volante.

"ADP a spus că li s-ar aduce prejudicii prin organizarea de pieţe volante, dar ADP este o societate a orădenilor, un serviciu public, şi nu ar trebui să genereze profit. Orice leu (n.r. - pus de ADP) în plus la chirie se regăseşte în preţul plătit (n.r. - pe produse) de către orădeni", a spus el.

Consilierul local a susţinut că profitul încheiat de ADP de pe urma taxelor plătite în final tot de către populaţie este doar "o supraimpozitare a orădenilor".

"Un concurs ar fi bun"

Pe de altă parte, social-democratul a susţinut că reprezentanţii municipalităţii nu ar fi trebuit să ajungă să ceară Consiliului Local respingerea proiectului pieţelor volante propus de el fără să fi cerut în prealabil părerea orădenilor.

"Este obligatoriu ca orice regulament să fie supus în dezbatere publică anterior votării în Consiliul Local (n.r. - lucru care nu s-a întâmplat). Pentru doamna secretar (n.r. - al Consiliului Local Oradea) Eugenia Borbei este mai important să cenzureze ce are de zis Opoziţia decât să respecte legislaţia", a comentat ironic PSD-istul.

Liviu Sabău Popa a pus tunurile şi pe directorul juridic al Primăriei, Oltea Marc, subalternul secretarului Borbei. "Doamna director de la Juridic, când a fost ocupat postul, când a fost concurs? Sau este ocupat cu interimat? Poate că un concurs ar fi bun pentru conducerea Direcţiei Juridice, pentru un aer mai proaspăt, mai puţin afiliat politic", a comentat Sabău Popa.

La fel cum făcuse și în ședința de CL, acesta a mai spus că renunţă la paternitatea proiectului numai să îl vadă implementat fie şi asumat de majoritatea PNL. "Să propună dânşii un regulament pentru organizarea pieţelor în cartiere şi dacă este bun îl votăm fără nicio problemă", a spus Sabău Popa.

După cum BIHOREANUL a mai scris, reprezentanții PSD şi cei ai PNL s-au certat în şedinţa de luni a Consiliului Local Oradea pe tema înfiinţării pieţelor de cartier.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!