Presa din Rusia anunță că președintele Vladimir Putin a vizitat Mariupol, oraș ucrainean din regiunea Donețk, ocupat de forțele Moscovei și devastat de bombardamente, scrie spotmedia.ro.

Potrivit informațiilor de la Kremlin, președintele rus s-a dus la Mariupol cu un elicopter și a făcut un tur al orașului. Au fost făcute publice imagini video cu Putin la volanul unei mașini, în timp ce conduce pe străzile din orașul ucrainean.

În timpul vizitei, liderul rus a fost însoțit de vicepremierul țării sale, Marat Khusnullin. Agenția TASS din Rusia scrie că, în timpul vizitei, Putin a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie din acest oraş devastat.

Vizita în Ucraina vine la scurt timp după ce Curtea penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, acuzat de crime de război. 

Sâmbătă, președintele Putin a mai făcut o vizită surpriză în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a marca nouă ani de la anexare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!