Până în 4 septembrie, orădenii mai pot vota proiectele din ediția 2022 a programului de bugetare participativă, lansat de Primăria Oradea. După aproape două luni de când s-a dat startul votului, doar 1.179 de orădeni au ales proiectele pe care le susțin.

În urma voturilor date până acum, proiectul preferat de orădeni este cel care vizează extinderea parcului Silvaş şi amenajarea unei plaje naturale acolo (foto), susţinut de 294 de persoane.

Locul doi îl ocupă proiectul care prevede amenajarea unui covor vegetal pe linia de tramvai pe tronsonul strada Transilvaniei - Pod CFR (99 de voturi) şi pe locul trei construirea unei piste de ciclism între Orăşelul Copiilor şi Grădina Zoologică (78 de voturi).

„La polul opus, cu cele mai puţine voturi se numără proiectele care prevăd amenajarea de statui orădene - 2 voturi, terenuri de beach volley - 3 voturi şi, la egalitate cu 4 voturi: Cow parade sau cum promovăm artiştii locali în evenimente cu răsunet internaţional, Zoo devine digital, Amenajare parcări biciclete în Cartier Prima – Oneştilor, Staţii de încărcare maşini electrice în parcările blocurilor din zona Sovata, nr. 35, TTX - Tenis de masă în parc, în aer liber”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei Oradea.

În cursa pentru bugetarea participativă se află şi un proiect lansat de un pictor ucrainean, Alexei Shkurat, care s-a stabilit în Oradea în luna aprilie. Acesta propune realizarea unei picturi murale colective, cu implicarea orădenilor, pe zidul de pe malul Crişului Repede din zona podului Sfântul Ladislau sau orice alt loc disponibil.

Orădenii mai pot vota online proiectele preferate până pe 4 septembrie pe site-ul activ.oradea.ro, iar din toamnă, la întâlniri care vor fi organizate în cartiere.

Selecţia finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetăţenii. O inițiativă va primi maximum 100.000 de lei, iar bugetul total alocat ediției din acest an este de 1,5 milioane de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!