Criza sanitară provocată de pandemia SARS-CoV-2 capătă şi în Bihor accente tot mai dramatice. La capătul a două săptămâni cu cel puţin câte un deces zilnic, în ultimele 24 de ore au încetat din viaţă nu mai puţin de 6 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea, iar testele au dus la descoperirea a 67 de noi infectări. În judeţ sunt aproape 2.000 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei şi peste 1.000 de cazuri Covid active, adică purtători cerţi ai virusului.

În urma testelor PCR efectuate în Bihor în ultimele 24 de ore, au fost găsite încă 67 de noi îmbolnăviri şi au fost reconfirmate alte 12 persoane diagnosticate anterior, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică, în conformitate cu care bilanţul total de la începutul pandemiei a ajuns în judeţ la 1.951 cazuri de persoane cu Covid.

GCS enumeră Bihorul şi între judeţele cu decese, fără a preciza numărul acestora, dar sursele BIHOREANULUI afirmă că în acest interval de timp în Spitalul Municipal din Oradea şi-au pierdut viaţa nu mai puţin de 6 persoane, ceea ce, după două săptămâni cu câte unul sau două decese zilnic, urcă bilanţul pierderilor de vieţi la 57.

Conform surselor, persoanele decedate în ultimele 24 de ore pe fondul infecţiei cu Covid erau un bărbat de 83 ani din Beiuş internat încă din 31 iulie, o femeie de 79 ani din Pomezeu, un bărbat de 63 ani din Oradea, un bărbat de 74 ani din Popeşti, un altul de 61 ani din Valea lui Mihai şi o femeie de 69 ani din Oradea.

În ce priveşte cele 67 persoane diagnosticate recent, în urma a 715 teste PCR (din care 339 procesate în laboratorul Spitalului Judeţean, 288 la Municipalul din Oradea şi 88 la spitalul din Marghita) sunt şi 6 angajaţi ai Spitalului Municipal din Oradea, 5 angajaţi ai Spitalului Judeţean (dintre care 3 de la ATI), 8 pacienţi ai spitalelor din judeţ (4 de la Salonta, 2 de la Aleşd şi câte unul de la Ştei şi Nucet), unul de la Centrul Oncologic din Oradea şi alţi 4 bihoreni care şi-au făcut teste PCR la cerere, contra cost.

Aceste persoane provin din Oradea, Tinca, Abram, Dobreşti, Copăcel, Măgeşti, Vârciorog, Derna, Cărpinet, Nucet, Bulz, Lăzăreni, Holod, Balc, Bulz, Drăgeşti, Aştileu, Beiuş şi Tărcaia.

În ultimele 24 ore, în Spitalul Municipal din Oradea au fost vindecaţi doar 5 pacienţi, după o săptămână fără nici un caz Covid rezolvat, bilanţul vindecărilor ajungând astfel la un total de 884 persoane.

Vineri dimineaţă la ora 8, în unitatea anti-Covid erau internați 330 pacienţi, iar în tot judeţul erau înregistrate 1.008 cazuri active.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri 1.392 noi îmbolnăviri, totalul de la începutul pandemiei ajungând la 76.355. De asemenea, GCS a anunţat 42 de noi decese, bilanţul total fiind de 3.196.