Lucrările de reabilitare a carosabilului din jurul intersecției rotunde din jurul Parcului 22 Decembrie din Oradea, începute de municipalitatea orădeană în luna aprilie, sunt în curs de finalizare.

În cursul zilei de joi, constructorii făceau ultimele lucrări de siguranța circulației, de la marcarea benzilor de circulație și a trecerilor pentru pietoni până la montarea indicatoarelor pentru participanții la trafic. „Trasarea marcajelor se va finaliza cel târziu în cursul zilei de vineri”, a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Oradea, lucrările au vizat reabilitarea intersecției rotunde din jurul Parcului 22 Decembrie, începând din subteran, și au cuprins inclusiv înlocuirea tuturor capacelor de cămin din carosabil cu altele autonivelante.

Mai scumpe, dar mai eficiente, capacele autonivelante se adâncesc mai greu în carosabil și se pot ridica la loc mai ușor, cu costuri mult mai mici, în cadrul lucrărilor de reparații ori întreținere străzi. „În cadrul lucrărilor s-a intervenit la rețeaua de canalizare pluvială, fiind ridicate la cotă gurile de scurgere/căminele de canalizare și montate capace autonivelante, astfel încât traficul să se desfășoare fluent, fără nicio denivelare”, au precizat reprezentanții municipalității.

Cu ocazia lucrărilor, constructorii au refăcut trotuarele, accesurile auto și carosabilul din jurul Parcului 22 Decembrie.

Pentru ca lucrările să afecteze cât mai puțin traficul, constructorul Precon Transilvania a lucrat inclusiv în ziua liberă de 1 Mai, când traficul auto a fost mai aerisit.

Lucrările au fost realizate în baza acordului cadru privind întreținerea și repararea străzilor de pe malul stâng al Crișului Repede.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!