În Zona Metropolitană, regulile colectării separate sunt diferite faţă de Oradea. Diferenţele majore constă în existenţa unui sac - galben - pentru ambalajele din plastic şi metal şi un sac albastru pentru ambalajele din hârtie şi carton.

Regulile colectării separate spun că în sacul galben se pun toate deşeurile de ambalaje de metal şi plastic, după ce au fost golite de conţinut şi clătite, pentru a evita contaminarea celor depozitate: doze de metal, conserve (doar ambalajele), tuburi de alimente, tuburi de cosmetice, folie de metal, PET (suc, apă, bere), folie de plastic, pungi şi ambalaje din plastic, recipiente de şampon, detergent, gel de duş, Tetra Pack. Ele trebuie turtite sau pliate, ca volumul să fie cât mai mic.

Sacul albastru este destinaţia ambalajelor şi a deşeurilor de hârtie şi carton dintr-o casă: caiete vechi, reviste sau ziare, cutii de carton, bonuri de cumpărături, cartoane de ouă şi cutii de pizza care nu conţin resturi alimentare, hârtie lucioasă de ambalat, şerveţele de masă şi prosoape de hârtie care nu conţin resturi alimentare. Cutiile de pizza ori şerveţelele care conţin resturi se aruncă în pubela neagră, pentru deşeuri reziduale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!