Restricțiile de circulație din intersecția străzilor Avram Iancu și Evreilor Deportați din centrul Oradiei se vor prelungi cel puțin până miercuri.

Echipa care lucrează la înlocuirea rețelelor de apă și canal din intersecție se confruntă cu o avarie gravă, după ce o conductă de canalizare mai veche s-a surpat fără ca debitul de apă să poată fi controlat.

„Inițial, restricțiile urmau să fie ridicate până sâmbătă seara. Totuși, acestea vor rămâne în vigoare până miercuri seara, cel mai devreme, din cauza unor probleme tehnice apărute în timpul lucrărilor. Mai precis, este vorba de surparea unei canalizări mai vechi, al cărei debit de apă nu poate fi controlat până în acest moment”, a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, municipalitatea orădeană.

Astfel, circulația prin intersecția celor două străzi din capătul parcului Nicolae Bălcescu (pe direcția dinspre magazinul Karaviem către Bulevardul Decebal) va rămâne închisă până după remedierea avariei și executarea lucrărilor programate.

„Ocolirea șantierului se va face în continuare prin viraj stânga, pe strada Alexandru Vaida Voivod”, se menționează în comunicatul Primăriei Oradea.

În schimb, conducătorii auto vor putea circula prin intersecție pe sensul de mers dinspre strada Armatei Române spre strada Avram Iancu precum și dinspre Parcul Bălcescu către magazinul Karaviem.

Pe durata lucrărilor, strada Mihail Kogălniceanu va funcționa în continuare ca arteră cu dublu sens. Parcarea pe carosabil va rămâne interzisă pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu strada Avram Iancu, din dreptul Liceului Teoretic Aurel Lazăr, și Mihai Viteazul.

Traficul auto prin intersecția străzilor Avram Iancu și Evreilor Deportați a fost restricționat începând de miercurea trecută pentru lucrări la rețeaua de apă, fără ca traficul să fie reluat sâmbătă, așa cum era anunțat inițial.

După cum BIHOREANUL a mai explicat, lucrările sunt îngreunate de avariile frecvente ale conductelor întâlnite în cale, precum și adâncimea mare de lucru care poate ajunge pe alocuri și la 7 metri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!