Bihorel comentează principalele evenimente ale săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că Rózi néni nu va mai merge la alegeri pentru europarlamentare. A călcat cumva pe bec?”. „Nu, dar la noi rotația cadrelor se face mai des, ca să poată toți să-și rotunjească veniturile. Oricum, singurele motive pentru care merg acolo sunt salariul și diurna”.

Marți 

În scandalul „Palat pentru împărat”, peședintele Iohannis a reacționat cam târziu. „Sunt de trei săptămâni pe terenul de golf și nu am semnal. Chestia cu casa e o făcătură, pe mine mă interesează să conduc NATO”. „Ce vă recomandă pentru asta?”. „Nu ce, cine! Putin, firește. Vreau să fac trecerea de la România Educată la Europa Apărată”.

Miercuri

Nae Polițistul, bolnav de otită: „M-am îmbolnăvit fiindcă, de când mi s-au pensionat colegii, prin Inspectorat bate vântul. Acum Guvernul vrea să angajeze 5.000 de papagali în locul polițiștilor serioși ieșiți la pensie la venerabila vârstă de 45 de ani”. „Și de unde vor veni înlocuitorii?”. „Din sursă externă, adică de pe stradă”.

Joi

Cu judecătoarea de la Binș, despre aventurile ei la Marea Neagră: „E drept că mestecam gumă când am intrat în sală, dar ca să nu se simtă mirosul de spirt medicinal, pe care-l beau ca la Binș, pe inima goală”. „Și de ce ați cerut să fie prezent mortul la audieri?”. „Am mai interogat o dată un ins, mort de beat, și tot am scos ceva de la el”.

Vineri

La magazinul Unicarm au fost găsite frigidere pline cu gândaci. Șeful de raion a explicat revoltat: „E o rușine ce se petrece! Gândacii nu erau acolo ca semn de mizerie, ci ca produs. Nu ne-a ordonat UE să mâncăm gândaci și furnici?”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, bucuroasă că suntem pe locul III în țară la instalarea de panouri fotovoltaice. „De ce credeți că și le-au pus oamenii?”. „Păi, poporul ăsta a fost mereu lăsat cu ochii-n soare de guvernanți. Măcar să profităm și noi de lumina ce vine de sus”.

Duminică

O veste bună și una proastă la echipa de baschet. Cea bună: a plecat cineva de la echipă. Cea proastă: a plecat cel mai bun jucător, nu cel mai prost conducător.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!