Poliţia a făcut publice, joi, rezultatele celor 30 de percheziţii domiciliare declanşate, miercuri, la firme profilate pe afaceri cu material lemnos din Bihor şi alte 4 judeţe, bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic.

Poliţiştii au ridicat documente şi au descoperit 830 mc de material lemnos expediat fără avize de însoțire, dar şi 58 mc de cherestea rășinoasă deţinută fără proveniență legală. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului prin comerţul la negru cu materialul lemnos găsit este de peste 137.600 lei.

În urmă cu o zi, poliţiştii au efectuat 30 de percheziţii domiciliare, în cinci judeţe, 20 fiind efectuate în Mureş, şase în judeţul Tulcea, două în judeţul Constanţa, una în judeţul Suceava şi una în judeţul Bihor. Acțiunea a fost organizată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

"Persoanele vizate sunt bănuite de ilegalități în domeniul silvic, de la tăierea ilegală, fără drept și sustragerea de material lemnos, până la transformarea acestuia în cherestea  și valorificare", se precizează în comunicatul Poliţiei Române.

Concomitent cu această activitate, au fost efectuate controale de specialitate la 10 depozite de material lemnos, aparținând persoanelor bănuite de comiterea faptelor.