Redeschiderea vămii Borş pentru românii care vin din străinătate prin Ungaria a dus la aglomerarea acestui punct de trecere a frontierei.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, duminică dimineaţă, timpul de aşteptare la coadă aici este de 40 de minute.

Aglomeraţia s-a format din cauza numărului mare de români care au pornit spre ţară în ultimele 48 de ore, după ce au aflat că nu mai intră în carantină instituţionalizată. Acum, persoanele care vin din străinătate sunt trimise în izolare la domiciliu.

Totuşi, în continuare, se face un triaj epidemiologic la intrarea în ţară, ceea ce prelungeşte procedurile specifice pentru fiecare persoană care intră în ţară.

Vama Bors

Punctul de trecere a frontierei din Borş a fost redeschis sâmbătă pentru persoanele care tranzitează Ungaria, după ce la vama Nădlac I, care se afla la singurul culoar de tranzit aprobat de autorităţile din ţara vecină până ieri, s-au adunat mii de români, iar timpul de aşteptare a urcat la 300 de minute.

Duminică dimineaţă, potrivit Poliţiei de Frontieră, la vama Nădlac I se aşteaptă circa 180 de minute, iar la vama Nădlac II, deschisă de asemenea sâmbătă, circa 30 de minute.

UPDATE: 2.700 pe zi

Duminică dimineaţa, la frontiera Borş erau deschise 7 artere pe sensul de intrare în ţară şi 4 artere pe sensul de ieşire din ţară.

Potrivit comisarului-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, în ultimele 24 de ore (de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa) au intrat în ţară aproximativ 2.700 de persoane cu 1.700 de mijloace de transport (inclusiv TIR-uri), iar din ţară au ieşit circa 1.700 de persoane, cu 1.100 de mijloace de transport.