Circulația este restricționată pe drumul de legătură dintre centura Oradea și Autostrada Transilvania, din cauza utilajelor constructorului Strabag, la patru luni după deschiderea circulației.

Motivul revenirii utilajelor este necesitatea reparării unor degradări apărute în stratul de asfalt de uzură, iar lucrările se fac pe cheltuiala constructorului, spune directorul Secției Drumuri Naționale Oradea.

Pe banda a doua

Luni dimineață, pe anumite porțiuni ale drumului de legătură lung de 19 kilometri s-au format coloane de autovehicule ai căror șoferi au fost nevoiți să circule doar pe banda a doua. Pe prima bandă, în anumite locuri au reapărut utilaje ale firmei Strabag, constructorul drumului, acestea lucrând la reparații.

Imagini surprinse de un cititor al BIHOREANULUI în prima parte a zilei arată cum mașinile se deplasează exclusiv pe banda a doua, în timp ce pe prima se văd utilaje.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Secției Drumuri Naționale Oradea, Traian Bulzan, a arătat că se intervine pentru repararea unor deficiențe constatate în stratul de asfalt de uzură, după două săptămâni de caniculă.

„În urma temperaturilor deosebit de mari și a faptului că pe acest drum circulă preponderent autovehicule grele, pe asfalt au apărut degradări. Constructorul a fost sesizat, iar acum este în curs de remediere a degradărilor cauzate de căldura excesivă”, a declarat Bulzan.

Va dura o săptămână

Acesta a precizat că lucrările sunt executate pe cheltuiala Strabag, drumul fiind în garanție pentru o perioadă de 5 ani.

Potrivit directorului SND Oradea, asfaltul s-a „încrețit” pe prima bandă a drumului în mai multe locuri, dar în special în zona rampelor podului peste Crișul Repede, unde se frânează mai mult, motiv pentru care apar denivelări.

Din cauza lucrărilor de remediere, despre care se estimează că vor dura mai multe zile, circulația autovehiculelor va fi îngreunată cel mai probabil până la sfârșitul săptămânii.

„Estimăm că aceste lucrări vor fi finalizate până la finele acestei săptămâni”, a spus Traian Bulzan.

Drumul de legătură dintre centura Oradea, de pe Calea Sântandreiului, cu autostrada Transilvania, până în Biharia, a fost deschis circulației la finele lunii martie a acestui an.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!