Primarul Florin Birta a dispus ca străzile pline de noroaie din centrul Oradiei să fie acoperite cu piatră.

Începând de luni, constructorii au împrăştiat pietriş pe artere precum Coziei şi Mimozei, după ce BIHOREANUL a relatat că acestea, la fel ca multe alte străzi din centru, sunt pline de noroaie, riveranii nu își pot duce mașinile acasă, iar firma de salubritate nu poate intra să ridice gunoiul. Situația este cauzată de șantierele deschise de municipalitate, prin Compania de Apă, și nefinalizate. 

„I-am cerut constructorului să pună piatră spartă pe toate străzile pe care s-au introdus reţelele de apă şi canalizare menajeră. Pietruirile vor continua pe cum se închid lucrările din subteran. După ce va fi înlocuită şi reţeaua de apă pluvială, se va putea trece la realizarea bordurilor şi asfaltarea străzilor", a declarat pentru BIHOREANUL, primarul Florin Birta.

Măsura, deşi reparatorie, este însă departe de aşteptările locuitorilor zonei. „E mai bine că se pune piatră, dar puteau fi mai atenţi. Constructorii aduc pietriş amestecat cu pământ, aşa că nu are cum dispărea noroiul", a reclamat unul dintre locuitorii zonei.

Riveranii mai reclamă că, în unele locuri, pietrişul acoperă burlanele care colectează apa de pe case sau că nivelul străzii este mai ridicat decât cel la curţilor, fapt pentru care la o ploaie mai serioasă se vor trezi cu beciurile şi curţile caselor inundate.

21 de străzi din zona centrală pe care Compania de Apă Oradea înlocuieşte reţelele de apă şi canalizare vor rămâne peste iarnă neasfaltate. Asta pentru că municipalitatea orădeană îşi doreşte să monteze în subteran şi reţeaua de apă pluvială înainte de asfaltarea străzilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!