Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat, sâmbătă, că a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia sectorului Nuşfalău (jud. Sălaj) – Suplacu de Barcău (jud. Bihor) al Autostrăzii Transilvania, tronson care are o lungime de 13,54 kilometri. În urma licitaţiei, contractul a fost adjudecat de compania turcă Nurol Insaat Ve Ticaret A.S.

"Sâmbătă, 05.09.2020, CNAIR a semnat contractul de "Proiectare şi execuţie Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj – Oradea, Secţiunea 3B: Mihăieşti - Suplacu de Barcău, Subsecţiunea 3B5: Nuşfalău – Suplacu de Barcău (km 66+500 - km 80+054.044)". Contractul în valoare de 384.138.887,89 lei fără TVA a fost semnat cu antreprenorul NUROL INSAAT VE TICARET A.S.", au transmis reprezentanţii CNAIR printr-un comunicat.

Potrivit aceleaşi informări, banii necesari vor fi asiguraţi prin fonduri europene nerambursabile. "Durata contractului este de 24 luni, din care: 6 luni perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni", precizează CNAIR.

În cadrul contractului, vor fi realizate, între altele, următoarele structuri majore: un nod rutier la Nuşfalău (km 67+500), la intersecţia cu DN1H, 7 pasaje peste autostradă, 6 poduri peste autostradă, o parcare de scurtă durată (la km 69 + 150), o bretea de întoarcere, varianta de circulaţie pe DN1H. 

În luna august, compania turcă Nurol Insaat a câştigat licitaţia pentru realizarea a două loturi din centura Bucureştiului. 

Pe de altă parte, amintim că vineri a fost inaugurat tronsonul Biharia – Borş al Autostrăzii A3, precum şi un nou punct de trecere a frontierei, Borş II, care face legătura cu autostrada M4 din Ungaria. După festivităţi, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că s-a reuşit deblocarea tuturor celor 10 tronsoane ale Autostrăzii Transilvania, o parte dintre ele fiind în lucru, iar pentru altele se organizează licitaţii.