Polish Airlines, compania aeriană națională a Poloniei, a pus în vânzare joi biletele pentru zborurile ce urmează să fie operate, din luna iunie, pe ruta Oradea - Varșovia, prețurile începând de la 82 de euro pe sens, la clasa „economy”.

Zborurile sunt programate în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, având durate de o oră și 20 de minute sau de o oră și 30 de minute. 

Merită precizat că Polonia este cu o oră în urmă față de România. Astfel, potrivit datelor de pe site-ul oficial al Polish Airlines, în zilele de luni și de sâmbătă, aeronavele vor decola la ora locală 14.30 din Varșovia și vor ateriza la Oradea la ora locală 17. Vor pleca înapoi spre Varșovia la ora 17.40, ora României, pentru a ateriza la destinație la ora 18, ora Poloniei. 

În zilele de miercuri și vineri, aeronavele Polish Airlines vor decola din Varșovia spre Oradea la ora 11.25 (ora Poloniei) și vor ateriza la Oradea la 13.55 (ora României). Pasagerii îmbarcați din Oradea vor porni apoi spre Varșovia la ora 14.35 (ora României) și vor ateriza în capitala Poloniei la ora locală 14.55.

Primul zbor pe această rută, care va fi sprijinită financiar și de Consiliul Județean Bihor, este planificat pe 3 iunie 2024

În sistemul de rezervări al LOT Polish Airlines se pot cumpăra bilete la diferite categorii de prețuri.

De pildă, pentru un zbor pe ruta Oradea - Varșovia în data de 1 iulie, viitorii pasageri plătesc 82 de euro la categoria „economy”, care include un bagaj de cabină de 8 kg (55 cm x 23 x 40), plus o geantă mică (35 cm x 40 cm x 12 cm). La categoria „economy standard” se adaugă un bagaj mare de 23 kilograme și pasagerul își poate alege locul, prețul pornind de la 110 euro. 

La întoarcere, de pildă pentru zborul Varșovia - Oradea din 8 iulie, prețurile încep de la 129,75 euro.

Astfel, costul unui zbor dus-întors depășește 200 de euro.

Pentru următoarele 5 zile, va fi valabilă o promoție pentru cursele din România, pasagerii obținând bilete mai ieftine cu 15% cu codul „PRIMAVARA15”, conform datelor publicate pe site-ul oficial lot.com.

Potrivit site-ului BoardingPass.ro, biletele pentru zboruri din Oradea spre alte destinații internaționale, via Varșovia, vor fi disponibile pentru rezervare în zilele următoare. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, Consiliul Județean Bihor cofinanțează operarea de zboruri spre aeroportul Chopin din Varșovia, ca serviciu public, considerând că ele sunt necesare pentru conectarea Oradiei de un „hub” aerian internațional.

„Nu sunt zboruri punct la punct, ci Oradea - Varșovia și mai departe, așa încât să avem o conectivitate către toate capitalele din Uniunea Europeană și aeroporturi din Statele Unite, Canada, China și așa mai departe”, a spus, în plenul Consiliului Județean, președintele instituției, Ilie Bolojan. El a adăugat: „Cu cât vor fi mai mulți pasageri, cu atât contribuția noastră va fi mai mică”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!