Între 4 şi 15 aprilie, orădenii vor putea să scape gratuit de deşeurile voluminoase de prin case sau curţi, în cadrul unei campanii de colectare organizate de Primărie şi RER Vest.

Sunaţi şi aruncaţi!

"În perioada 04-15 aprilie, de luni până vineri, între orele 12-20, va avea loc campania de colectare a deşeurilor voluminoase şi a deşeurilor periculoase provenite de la utilizatori casnici (persoane fizice) din Oradea. Cetăţenii vor avea posibilitatea să contacteze telefonic, de luni până vineri, între orele 07.30-15.30, operatorul SC RER Vest SA la nr. de telefon 0751.306.526, în vederea preluării solicitării de colectare a deşeurilor voluminoase sau periculoase, menţionând următoarele date: nume şi prenume solicitant, adresa, tipul de deşeuri voluminoase pentru care solicită colectarea, volumul estimat al acestora", a transmis Primăria Oradea, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.

RER Vest va centraliza solicitările primite şi va organiza colectarea la domiciliul persoanelor fizice, transmiţând telefonic solicitantului data şi ora de ridicare.

Operatorul va emite cetăţeanului un bon de confirmare care va conţine informaţii privind modalitatea de transport a deşeurilor şi numele celui care le predă.

Orădenii care vor să predea gratuit deşeuri trebuie să aibă contract cu RER Vest şi să nu aibă datorii la plata facturilor, să fie prezenţi la momentul colectării deşeurilor, să prezinte spre colectare deşeurile demontate sau dezasamblate şi să pregătească depozitarea deşeurilor la limita proprietăţii sale, cu acces direct dinspre carosabil pentru autospecialele RER Vest.

Sunt considerate deşeuri voluminoase deşeurile solide de dimensiuni mari, precum mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată altele decât deşeurile de echipamente electrice şi electronice. Deşeurile periculoase menajere sunt deşeurile cu caracter periculos generate de cetăţeni în urma activităţilor desfăşurate în gospodăriile proprii - ex. ambalaje de la produşi de igienizare, baterii şi acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

Curăţenie peste tot

Pe de altă parte, Primăria Oradea a mai anunţat că până pe 15 aprilie, se derulează în paralel şi o campanie de igienizare şi întreţinere a domeniului public, iar asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice de la case sunt chemate să cureţe spaţiile dintre imobile şi carosabil.

Deşeurile vegetale vor fi transportate gratuit de RER Vest, cu condiţia să fie depozitate, în zonele de case, la marginea aliniamentului sau scuarului stradal, înspre calea publică principală, astfel ca utilajele operatorului de salubritate să poată avea acces.

"Orădenii din cvartalele de locuit (zona asociaţiilor de proprietari) sunt rugaţi să depoziteze deşeurile rezultate în urma acţiunilor de igienizare lângă incintele de depozitare a deşeurilor menajere care deservesc asociaţiile, cât mai aproape de calea publică principală", a mai transmis Primăria.

Aceste deşeuri se vor colecta de luni până vineri, între orele 12 şi 15.

Municipalitatea mai anunţă că deşeurile depozitate pe domeniul public după 15 aprilie vor atrage amenzi pentru cei care le aruncă, între 200 şi 500 lei pentru persoane fizice, respectiv între 1.500 şi 2.000 lei pentru persoane juridice.

Totodată, şi muncitorii RER Vest continuă întreţinerea pe domeniul public din oraş, o campanie demarată deja de câteva săptămâni. Vineri, ei vor fi prezenţi în zona centrală, mai precis pe străzi precum Republicii, B-dul Magheru, Piaţa Bucureşti, Şirul Canonicilor şi Făcliei-Silvaş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!