OTL anunță reparaţii de 2,3 milioane euro la 6,3 kilometri de linie dublă de tramvai.

Reparaţii (doar) în vacanţă

Lucrările, estimate la 11,6 milioane lei, echivalentul a 2,3 milioane euro, sunt programate să de desfăşoare de-a lungul a următorilor doi ani.

"Intervenţiile la liniile de tramvai se vor face în vară. Lucrările se vor desfăşura de-a lungul vacanţei de vară, când traficul auto este mai relaxat. Intenţia noastră este să le finalizăm până la 1 septembrie, când începe şcoala, pentru a nu îngreuna circulaţia", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul OTL, Adrian Revnic.

Grosul lucrărilor se vor desfăşura anul viitor, în condiţiile în care OTL şi-a programat să finalizeze vara aceasta reparaţii în valoare de circa 3,4 milioane lei.

Se pune mastic!

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără discuţii, indicatori tehnico-economici ai investiţiei privind "refacerea prin aplicare cordon elastic a asfaltului din proximitatea liniilor de cale".

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, reparaţiile sunt necesare având în vedere denivelările provocate de vibraţiile produse de şine.

Diferenţele dintre asfalt şi calea de rulare, care variază între 3 şi 6 centimetri, provoacă probleme îndeosebi în intersecţii unde îngreunează trecerea autovehiculelor, lucru care duce la creşterea poluării, produc zgomot deranjând riveranii şi îngreunează traversarea pietonilor.

"Circulaţia pietonilor la trecerile de pietoni inclusiv a persoanelor cu dizabilităţi peste şinele de tramvai este foarte greoaie indiferent de condiţiile meteorologice, astfel siguranţa circulaţiei nu este asigurată nici pentru pietoni nici pentru conducătorii auto", se menţionează în material.

Pentru eliminarea problemelor, specialiştii au recomandat refacerea stratului de uzură cu mastic autonivelant şi realizarea unui rost din mastic bituminos la contactul dintre şină şi suprafaţa asfaltată.

Vezi mai jos Hotărârea Consiliului Local Oradea privind repararea liniei de tramvai!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!