Venirea primăverii ar trebui să revigoreze și lucrările de pe șantierul pasajului subteran de la Piața Cetate.

După ce, în ultimele luni, lucrările n-au evoluat prea mult, Primăria Oradea anunță acum că se lucrează la palplanșe, adică elementele de construcție folosite la pereții care susțin săpăturile și că urmează să se facă rampa dinspre catedrala ortodoxă.

„Urmează să se lucreze la rampa dinspre Piața Gojdu: finalizare palplanșe, săpătură, armare, cofrare, turnarea radierului și a elevațiilor. Totodată, se va realiza refacerea zonei și asfaltări ca urmare a devierii rețelelor de utilități”, a transmis luni Primăria, la solicitarea BIHOREANULUI.

Pe partea dinspre Nufărul, rampa a fost făcută anul trecut și, în urma precipitațiilor din ultima vreme, a ajuns un loc de colectare a apei de ploaie.

Lucrările la pasajul subteran au termen de predare în luna mai a acestui an. Investiţia, cu o valoare de 32,6 milioane lei, majorată de la 27 milioane lei fără TVA, este menită să fluidizeze circulaţia prin Piaţa Cetăţii şi este în strânsă legătură cu o lucrare similară care implică amenajarea a cinci pasaje subterane în Piaţa Gojdu.

Șantierul este în sarcina asocierii formate din S.C Freyrom S.A - lider de asociere, Procons Group, Metabet CF şi Leko Construct.

Clădiri dezafectate

Pe de altă parte, în imediata vecinătate a șantierului subteran, Primăria pregătește și lucrări de demolare.

Pentru amenajarea unei bretele de legătură care va face posibil virajul la dreapta din strada Evreilor Deportați spre cartierul Cantemir și strada Gheorghe Costa-Foru, municipalitatea va demola trei imobile cu destinaţie de spaţii comerciale.

Potrivit Primăriei, demolarea se face în două etape, prima fiind o dezafectare manuală, iar apoi una mecanică. „În momentul de față, suntem în etapa manuală, în care se recuperează materiale care pot fi reutilizate, precum țigle, geamuri, cărămizi”, a declarat Claudia Bonchiș, de la biroul de presă al Primăriei, luni, pentru BIHOREANUL.

A doua etapă depinde de momentul în care va fi eliberată autorizația de demolare, a mai spus reprezentanta municipalității.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!