În perioada 23-30 septembrie, Direcția Judeţeană de Sport Bihor va organiza, împreună cu partenerii săi, Săptămâna europeană a sportului. Ceremonia de deschidere este programată joi, de la ora 13, în Parcul I.C. Brătianu.

Acolo vor avea loc demostrații de karate kyokushyn (cu sportivii de la CS Gym Oradea), dans sportiv (cei de la CN Onisifor Ghibu) şi jocuri demonstrative de baschet 3x3 (sportivii de la LPS Bihorul şi CS Crişul) sau minihandbal (CS Alpha Oradea).

Programul cuprinde următoarele evenimente:

Vineri, 23 septembrie - "Ziua porților deschise".

În baza sportivă administrată de DJS Bihor de pe strada Mihai Eminescu nr.11, începând cu ora 13, doritorii vor putea participa la schimburi de mingi peste fileu pe cele două terenuri de tenis de câmp, alături de instructori calificaţi sau vor putea să experimenteze tirul cu arcul împreună cu sportivii de la CS Redpoint Oradea. De asemenea, CSM Oradea va pune la dispoziţie, în limita locurilor disponibile, baza sportivă "Salca" iubitorilor de minifotbal, baschet sau tenis de câmp.

La Bazinul acoperit "Crişul" vor începe jocurile din cadrul unui turneu de pregătire la care echipa organizatoare, CSU Crişul Oradea, aşteaptă să se înfrunte cu alte trei echipe din România şi Ungaria până duminică, 25 septembrie.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor organizează în toate şcolile din judeţ, începând de vineri, campionate interclase la diferite jocuri sportive, cum ar fi fotbal, baschet, handbal. Aceste campionate se vor desfăşura pe perioada întregii săptămâni.

Marţi, 27 septembrie - "Integrarea prin sport în societate a tinerilor dezavantajaţi" - seminar/dezbatere organizat de Centrul de Tineret Oradea împreună cu ONG-urile colaboratoare, la care sunt aşteptaţi să participe tineri şi voluntari care să se informeze şi să discute despre modalităţile de implicare ale cât mai multor tineri dezavantajaţi din punct de vedere social sau medical.

Joi, 29 septembrie - "Popularizarea activităţii fizice la locul de muncă".

Că sportul nu este doar apanajul sportivilor de performanţă ne-o dovedeşte Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi”, care, împreună cu un instructor specializat, va provoca personalul de peste 100 de muncitori de la SC Limtex SRL să înlocuiască pauza de gustare sau de ţigară cu o pauză de exerciţii fizice pentru revigorare.

Duminică, 2 octombrie - "Aleargă pentru inima ta" este crosul care se desfăşoară an de an în această perioadă în organizarea Clubului Lion’s Oradea. Ca de obicei pista de alergare din baza Precon, de lângă Arena Antonio Alexe va găzdui această competiţie, ultima din cadrul Săptămânii europene a sportului 2022.

"Este o săptămână plină de evenimente la care sunt asteptaţi cât mai mulţi participanţi, iubitori şi deopotrivă practicanţi ai mişcării fizice sau sportului", a transmis directorul Direcţiei Judeţene de Sport, Petruţ Drăgan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!