Iubitorii de tradiţii şi cântece populare sunt invitaţi să participe sâmbătă, 17 septembrie, la Sărbătoarea recoltei, la Centrul tradiţional de reconectare la viaţa simplă din Husasău de Tinca.

Centrul cultural este de fapt o casă tradiţională recondiţionată de designerul bihorean Dorin Negrău, care se află la numărul 369 în localitatea Husasău de Tinca. Casa a aparţinut bunicii creatorului de modă. 

Evenimentul dedicat recoltei va debuta sâmbătă de la ora 12, cu un târg de produse locale unde vor avea loc şi degustări de bucate tradiţionale. Tot atunci va începe şi un concurs de gătit bogracs la ceaun, unde concurenţii vor fi bucătari din satele aparţinătoare comunei Husasău de Tinca.

De la ora 13 la 15 sunt programate două ateliere, unul de olărit şi unul de ţesut la război tradiţional, iar la ora 14 va începe un atelier de împletit nuiele.

Mai târziu, de la 15, cei prezenţi la centrul cultural vor putea lua parte la un atelier de ornat turtă dulce.

În program mai este inclusă şi o prezentare de costume tradiţionale din Bihor, de la ora 15.30.

Sărbătoarea va continua până seara, când vor avea loc mai multe recitaluri de muzică populară, dar şi o şezătoare de poveşti de odinioară, unde invitata specială va fi interpreta Florica Bradu.

Seara se va încheia cu un spectacol de artificii, de la ora 20.30.

Intrarea la toate activităţile va fi gratuită.

Evenimentul este organizat de Primăria Husasău de Tinca alături de Asociaţia grupul de acţiune locală Valea Velj, Asociaţia grupul de acţiune locală Ţara Beiuşului şi Centrul tradiţional de reconectare la viaţa simplă. 

UPDATE:

Din cauza vremii, care se anunţă a fi ploioasă în weekend, toate atelierele sunt anulate, iar spectacolele şi concertele folclorice se vor muta la stadionul din localitatea Husasău de Tinca.


Programul complet al evenimentului:

ora 12:00-21:00 Targ de producatori si mesteri populari

ora 16:00-17:00 Recital muzica populara sustinut de Grup Vocal "Romina Nemeş"

ora 17:00-17:30 Sezatoare cu povesti de odinioara impreuna cu interpreta de muzica populara Florica Bradu

ora 17:30-20:30 Concert de muzica populara sustinut de Ansamblul Ausana

ora 20:30-20:45 Spectacol de Artificii

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!