Gabriela Firea a demisionat vineri din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, după o discuție cu premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ca urmare a implicării în scandalul „azilelor groazei”. Demisia i-a fost cerută intens în spațiul public, după ce au ieșit la iveală legături între ea și proprietarul azilelor de lângă Capitală, unde au fost găsiți vârstnici în condiții groaznice.

Digi24.ro scrie că demisia a fost depusă vineri la Secretariatul General al Guvernului, după ce anterior PSD-ista primise termen de gândire până luni.

Legături evidente

Gestul survine după ce Digi24 a publicat joi un document ce dovedește că patronul „azilelor groazei” de lângă Capitală, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele, soțul acesteia.

„Joi, Digi24 a publicat un document care arată că Ștefan Godei, patronul azilului din Ilfov, este omul de casă al familiei Firea -Pandele încă din 2014 și a fost angajat în toate instituțiile la care Firea a lucrat până a ajuns ministru. Ultimul loc de muncă al lui Godei a fost la Senat, unde a lucrat ca șofer până în februarie anul acesta, când au apărut public anchetele jurnalistice din azilele ororilor. Gabriela Firea a reacționat și a spus că nu a fost șoferul ei nici la Senat, nici la Primărie”, scrie Digi24.ro.

Este greu de crezut că nu știa nimic, au arătat mai multe voci în spațiul public, cu atât mai mult cu cât Firea a dat din bâlbe în bâlbe când a fost luată la întrebări și nici nu a clarificat, public, până acum, legăturile pe care le avea familia ei cu Godei. De altfel, în Capitală a fost organizat joi seară și un protest în care i s-a cerut demisia.

După dezvăluirile din presă, lideri din PSD i-ar fi transmis ministrei să facă un pas în spate, în caz contrar, partidul îi va retrage sprijinul politic. De altfel, sursa citată arată că între Firea și liderii bărbați ai PSD ar exista animozități mai vechi.

Prim-vicepreșdinte al PSD, Firea și-a declarat intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Capitalei la alegerile de anul viitor. În plus, „în partid se cunoaște de multă vreme existența unei rivalități între ea și liderii bărbați ai formațiunii, Marcel Ciolacu temându-se de o eventuală dorință a Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidențiale”.

Potrivit surselor Digi24, Firea va renunța la toate funcțiile din partid.

„Nu suntem vinovați”

Într-o lungă postare pe Facebook, în prima reacție publică după ce și-a dat demisia, Gabriela Firea susține că nu are nicio vină în acest scandal. 

„Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea - care a lucrat doar pentru Serviciul de copii - NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni!”, a susținut Gabriela Firea.

Între altele, ea a acuzat o campanie denigratoare menită să îi oprească ascensiunea politică.

„Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică”, a mai scris Firea, susținând că pleacă „hotărâtă și cu fruntea sus” din Guvern (postarea ei poate fi urmărită integral mai jos).

Și soțul Gabrielei Firea a reacționat pe Facebook, distribuind postarea acesteia, acuzând o campanie. ”Bunul Dumnezeu ne este martor ca totul este bine regizat, împotriva Gabrielei și a mea! CEI VINOVATI SA PLATEASA! Au reușit sa scape de ea!...”, a scris Florentin Pandele tot pe Facebook.

Demisia forțată a Gabrielei Firea survine la doar o zi după ce și ministrul Muncii, Marius Budăi, a renunțat la funcție în urma scandalului „azilelor groazei” de lângă Capitală, unde mai mulți bătrâni au fost descoperiți că erau ținuți în condiții inumane, cu complicitatea autorităților.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!