Un imobil cu două etaje ar putea fi construit în locul unor case din strada Cuza Vodă, care ar urma astfel să fie demolate.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Comisia Municipală pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului a aprobat în ședința de joia trecută, la solicitarea firmei Flavoia Invest, în baza unui studiu istoric realizat anterior, demolarea construcțiilor existente în strada Cuza Vodă 66-68.

„Proiectul prevede construirea a 29 de apartamente, cu două spații comerciale la parter spre strada Cuza Vodă și a 31 de locuri de parcarea amenajate la subsol”, a transmis Primăria.

Construcția, cu două etaje din care unul retras, va avea o suprafață construită de circa 850 metri pătrați.

„Terenul pe care se va realiza investiția are o suprafață de 1.480 metri pătrați și este situat în zona construită protejată, în zona funcțională M 2, caracterizată prin includerea de funcțiuni mixte, având o componentă de locuire importantă”, a declarat arhitectul-șef al orașului, Radu Fortiș.

Potrivit comunicatului municipalității, proiectul va intra în faza de consultare a populației după care, înainte de obținerea autorizației de construire, investitorul va trebui să primească avizului Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice și aprobarea Consiliului Local Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!