Cinci clase de elevi din satul Șuncuiș, comuna Finiș, fac de vreo cinci ani cursurile în căminul cultural din localitate, deși de la începutul acestui an a fost finalizată construirea unei școli noi și moderne, cu bani de la Guvern.

Vinovată este primăria condusă de PSD-istul Ioan Man, care „uită” să declanșeze formalitățile legale, adică să solicite pentru noua școală avizele de la Direcția de Sănătate Publică, ISU, Agenția de Mediu etc, chit că l-a căutat, ca să-l zorească, până și șeful Inspectoratului Școlar, Horea Abrudan.

Chestionat de Bihorel, edilul a susținut că avizele ar trebui să le ceară directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Finiș, Aurelia Cristian, pe care n-o are la inimă și voia chiar să-o schimbe încă din 2016, când femeia s-a plâns că Primăria nu asigura lemne pentru încălzirea copiilor.

În realitate, pe lege, nu directorii de școli, ci primarii trebuie să se ocupe de avizele și autorizațiile de funcționare pentru unitățile de învățământ, dar Man o „freacă” atât din cauza dușmăniei față de profesoară, cât și pentru că, după cum cârcotesc localnicii, ar prefera să inaugureze noua școală la anul, în prag de alegeri.

Până atunci, n-au decât să rabde și directoarea, și dascălii, și copiii, căci un singur lucru e mai important: să-l voteze din nou, după ce vor fi uitat de disconfort, părinții acestora...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!