O asociere de firme de construcții lucrează la amenajarea a peste 100 de locuri de parcare în zona străzii Constantin Nottara din cartierul Nufărul, au transmis joi reprezentanții Primăriei Oradea.

După cum BIHOREANUL a mai scris, acestea sunt menite să le înlocuiască pe unele dintre cele desființate pe bulevardul Nufărul, în cadrul proiectului de modernizare a respectivei artere. 

„A început asfaltarea celor peste 100 de locuri de parcare pe care Primăria Oradea le amenajează în cartierul Nufărul, în zona străzii Constantin Nottara și în zona străzii General Nicolae Șova. Astfel, pe o suprafață de 2679 mp, se amenajează 104 locuri de parcare, dintre care 68 de locuri în parcarea cu acces din strada Constantin Nottara și 38 de locuri în parcarea din zona strada gen. Nicolae Șova”, se arată în informarea municipalității. 

După turnarea stratului de binder, se va așterne stratul de uzură, iar apoi se vor marca locurile de parcare.

Conform comunicatului Primăriei, în cadrul proiectului a fost realizată și canalizarea pluvială, urmând să fie amenajate noi căi de acces, carosabil, trotuare, spații verzi și iluminat public.

Lucrările sunt realizate de asocierea S.C Macrom Hidroconstruct S.R.L, S.C Construct Drumuri Group S.R.L și S.C Madlev Cons S.R.L. Valoarea contractului ce prevede atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor este de 759.762 lei, fără TVA.

Pentru amenajarea locurilor de parcare, Primăria Oradea a expropriat și demolat trei case mai vechi și patru anexe în zona respectivă. 

Între cele două parcele dinspre Nottara, respectiv gen. Nicolae Șova, municipalitatea a finalizat amenajarea unei parcări mai mici, cu 22 de locuri. În total, așadar, pe cele trei parcele din zona străzii Constantin Nottara vor fi 126 de locuri noi de parcare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!