Constructorii au preluat, la sfârşitul săptămânii trecute, două amplasamente pentru amenajarea a 104 locuri de parcare în cartierul Nufărul în zona pieţei agroalimentare.

Pe amplasamente expropriate...

Potrivit unui comunicat al municipalităţii orădene, parcările, cu o suprafaţă totală de 2.679 metri pătraţi, vor fi amenajate cu acces dinspre strada Constantin Nottara (68 locuri) şi General Nicolae Şova (38 de locuri).

"Pe lângă aceste parcări, vor fi realizate accese noi, carosabil, trotuare, spaţii verzi, iluminat şi canalizare pluvială", a mai transmis Primăria.

După cum BIHOREANUL a mai scris, pentru a putea amenaja viitoarele parcări Primăria Oradea a expropriat anul trecut trei case, patru anexe şi mai multe garaje din spatele blocurilor din Bulevardul Nufărul.

Lucrările de proiectare şi execuţie a parcărilor au fost atribuite asocierii formate din firmele Macrom Hidroconstruct, Construct Drumuri Group şi Madlev Cons pentru suma de 759.000 lei plus TVA.

"Foamea" de parcări

În total, numărul locurilor de parcare nou create în zonă se va ridica la 126, dat fiind faptul că municipalitatea a mai amenajat deja 22 de parcări pe un amplasament situat între străzile Constantin Nottara şi General Nicolae Şova.

Alte 335 de locuri de parcare vor fi amenajate în cadrul unei parcări supraetajate ce urmează să fie construită pe amplasamentul actualei Pieţe Nufărul, care va fi desfiinţată (foto jos).

Consiliul Local Oradea a hotărât în cadrul unei şedinţe extraordinare organizate la jumătatea lunii august retragerea dreptului de administrare a pieţei de către Administraţia Domeniului Public şi trecerea ei în domeniul privat al Oradiei.

Amplasamentul ar urma să fie concesionat unui partener privat care să ridice construcţia şi să o vândă ulterior oraşului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!