După succesul edițiilor anterioare, dar și al primelor concerte ale Initio 2023, „Tango simfonic” așteaptă un public numeros și vineri, de la ora 20, în Cetatea Oradea. Analia Selis și Mariano Castro, alături de instrumentiștii Orchestrei Filarmonicii Oradea și dirijorul Radu Popa, pregătesc un concert vocal-simfonic, în ritmuri de tango argentinian ce amintește de serile calde și melodioase, caracteristice Americii Latine.

Programul cuprinde lucrări cunoscute: Zaraza, Mână, birjar!, Vrei să ne întâlnim sâmbătă seară?, Nostalgias, Flor de lino, Milonga Sentimental, Los mareados, Como dos Extraños, Se dice de mi, Cadenza piano “Adios Nonino” / Verano Porteño, El día que me quieras, Palomita blanca, Cambalache, Baldosa floja, Por una cabeza, El choclo.

Redarea lor poetică se pliază pe ritmurile de tango, milonga sau vals, creând un dramatism intens și evocând tristețea, iubirea pierdută, nostalgia și singurătatea.

Aranjamentul orchestral este realizat de Mariano Castro.

Analia Selis s-a născut în Argentina, iat în 2003 s-a mutat în București, unde trăiește și astăzi. Între 2005-2014 s-a afirmat în calitate de cântăreață de muzică pop latin-americană, apoi și-a făcut debutul de cântăreață de tango și promovează tangoul tradițional argentinian.

Mariano Castro a început studiul pianului și al chitării la vârsta de 10 ani, a urmat Conservatorul Muzical Melani din Buenos Aires și s-a stabilit în România în anul 2013.

Maestrul Radu Popa este dirijor permanent al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, este invitat permanent la pupitrul orchestrelor de renume din România, alături de care a întreprins și turnee în Europa sau Asia.

Bilete s-au pus în vânzare online și la sediul Filarmonicii Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!