Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, considerat un baron PSD și, în trecut, mâna dreaptă a fostului președinte al formațiunii, Liviu Dragnea, a fost condamnat vineri la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie.

Potrivit HotNews.ro, decizia este definitivă și a fost dată de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de trafic de influență.

Concret, Arsene a fost acuzat de DNA că în anul 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Procurorii anticorupţie susţin că banii dați de martor într-un restaurant din Bucureşti ar fi trebuit să ajungă la persoanele respective prin intermediari, mai arată sursa citată.

Arsene a fost trimis în judecată în 2018. Prin decizia definitivă de vineri, Curtea de Apel Brașov i-a redus pedeapsa președintelui CJ Neamț, de la 8 ani și 5 luni de închisoare pentru trafic de influență, la 6 ani și 8 luni.

Judecătorii au dispus și interdicția de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere, sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România, pe o perioadă de 5 ani.

De asemenea, instanţa a decis confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000 Euro şi 80.000 lei.

Ionel Arsene, 51 de ani, este președinte al CJ și președinte al PSD Neamț.

Din câte se pare, el nu ar fi așteptat pronunțarea sentinței de vineri și a plecat din țară încă din 4 martie, conform G4Media.ro. 

Neavând, atunci, nicio interdicție, Arsene ar fi plecat cu avionul de pe Aeroportul Otopeni, cu destinația Roma.

De altfel, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț a anunțat vineri după amiază că face demersuri pentru găsirea acestuia. „La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”, a anunțat Poliția.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!